"Dat stond al een tijdje gepland. Het was aan de gemeente gevraagd om vandaag de werken langs de dijk en op het strand uit te voeren", vertelt eigenaar Gino Princen. "Maar we zullen helaas nog niet kunnen openen."

Uitbater Michiel Vandenbroek beaamt dat. "Gewoonlijk zouden we komende zondag van start zijn gegaan, op 22 maart. Maar dat wordt nu dus uitgesteld tot 4 april, want de maatregelen voor de horeca omtrent het coronavirus gelden tot 3 april. Maar de opbouw kon gerust nu al plaatsvinden, dan staat het al klaar voor als we effectief willen openen." Hij vermoedt dat de andere beachbars ook wel snel zullen volgen met hun opbouw. Michiel vertrouwt erop dat het nationale beleid de situatie in goede banen leidt. "Ik denk wel dat het in orde komt tegen 3 april. Waar ik vooral schrik voor heb, is dat de mensen daarna niet zullen durven komen uit angst voor besmetting."

"Verstandig uitvoeren"

"Die mensen moeten hun brood verdienen en ik ga ervan uit dat ze in het licht van de huidige crisis de opbouw verstandig uitvoeren", reageert burgemeester Geert Vandenbroucke (CD&V) over de opbouw. "Momenteel mag dit nog. Er worden nog hotels ook gebouwd bijvoorbeeld. We volgen de situatie op en wachten af welke maatregelen de federale regering neemt." (DV)

"Dat stond al een tijdje gepland. Het was aan de gemeente gevraagd om vandaag de werken langs de dijk en op het strand uit te voeren", vertelt eigenaar Gino Princen. "Maar we zullen helaas nog niet kunnen openen." Uitbater Michiel Vandenbroek beaamt dat. "Gewoonlijk zouden we komende zondag van start zijn gegaan, op 22 maart. Maar dat wordt nu dus uitgesteld tot 4 april, want de maatregelen voor de horeca omtrent het coronavirus gelden tot 3 april. Maar de opbouw kon gerust nu al plaatsvinden, dan staat het al klaar voor als we effectief willen openen." Hij vermoedt dat de andere beachbars ook wel snel zullen volgen met hun opbouw. Michiel vertrouwt erop dat het nationale beleid de situatie in goede banen leidt. "Ik denk wel dat het in orde komt tegen 3 april. Waar ik vooral schrik voor heb, is dat de mensen daarna niet zullen durven komen uit angst voor besmetting." "Die mensen moeten hun brood verdienen en ik ga ervan uit dat ze in het licht van de huidige crisis de opbouw verstandig uitvoeren", reageert burgemeester Geert Vandenbroucke (CD&V) over de opbouw. "Momenteel mag dit nog. Er worden nog hotels ook gebouwd bijvoorbeeld. We volgen de situatie op en wachten af welke maatregelen de federale regering neemt." (DV)