BE-Alert: West-Vlaanderen blijft slechtste leerling van de klas

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In West-Vlaanderen is momenteel nog maar de helft van de steden en gemeenten aangesloten bij BE-Alert. “Dat is in vergelijking met twee maanden geleden slechts één meer en dus nauwelijks een vooruitgang”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Het project BE-Alert werd halfweg juni gelanceerd door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Met BE-Alert kunnen inwoners via een extra kanaal op de hoogte gebracht worden van een noodsituatie. Het is een unieke technologie voor de steden en gemeenten, de gouverneur en de nood- en interventiediensten om de bevolking te alarmeren. Het is ook de bedoeling dat elke overheid die instapt op het systeem een test uitvoert. Op vraag van bijvoorbeeld organisatoren van grootschalige festivals kan via het federale crisiscentrum ook een test aangevraagd worden van het ALERT-SMS-systeem.

Gouverneur Carl Decaluwé liet aan provincieraadslid Kurt Himpe eerder al weten dat iedere stad of gemeente te allen tijde nog kan aansluiten bij BE-Alert. “Maar blijkbaar zal er dus in West-Vlaanderen wel een tandje bijgestoken moeten worden”, besluit Himpe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier