BC Filou Oostende viert zijn 50ste verjaardag pas volgend jaar

De spelers van Filou Oostende speelden hun voorlopig laatste match tegen Tenerife, een zege in de playoffs van de Champions League. © P.R.
Redactie KW

BC Filou Oostende, de meest succesvolle basketclub in België, had grootse plannen om samen met fans, commerciële partners en sportieve partners een heerlijk verjaardagsfeest te organiseren in Kursaal Oostende in november van dit jaar. Tot COVID-19 er anders over besliste.

Chris Jonckheere, ervaren in de organisatie van dergelijk grote events, kreeg als lid van de Task Force van BC Filou Oostende de vraag om het verjaardagsfeest uit te tekenen. “Alles was uitgeschreven: een verjaardagsdiner, een sfeerconcert, een reünie van voormalige idolen, een onlinebevraging van abonnees en fans, een boek en een Filou-party. Op het moment dat we de sales-knop zouden indrukken, brak de coronacrisis uit.”

Maar het feest is niet van de baan. Johan Verborgh, de voorzitter van BC Filou Oostende, is duidelijk. “Na de voorbereiding stellen we het werk uit, maar het is niet verloren. We hebben beslist om de 50ste verjaardag met een jaar vertraging te organiseren. We nemen geen enkel risico en stellen de feestelijkheden meteen uit tot najaar 2021. Onze fans en onze nieuwe uitgebreide basketfamilie verdienen een feest. Hopelijk kunnen we intussen onze trofeeënkast nog wat meer vullen, want ook volgend seizoen zullen we een ploeg opstellen die kan meedingen voor titel en beker in de EuroMillions Basketball League. Dan beschikken we met Basket@sea eveneens over heel wat (jeugd)ploegen die de ambitie hebben om bovenin de klassementen te spelen.”

BCO-krijger

De voorzitter van het organisatiecomité, Jean-Pierre Vanhooren, geraakte eind maart bovendien geveld door het virus. “We zijn opgelucht dat Jean-Pierre er weer bovenop is. Hij kreeg het hard te verduren en we kregen regelmatig het foutieve bericht dat hij overleden was. Maar hij heeft duidelijk het hart van een echte BCO-krijger en hij is intussen bezig aan een weliswaar lange revalidatie”, licht Chris Jonckheere opgelucht toe. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.