BBC Desselgem werkt mee aan All Star Game

Op donderdag 27 december organiseert de Oostendse topbasketbalspeelster Julie Vanloo samen met Project.Mensch een benefietwedstrijd met vrouwen, in de Desselgemse sporthal. “Toen bleek dat sportcentrum De Treffer in Waregem niet vrij was, zijn we direct op de kar gesprongen om het evenement tot bij ons te krijgen”, zegt Jan Steeland van BBC Desselgem.

De werkgroep met v.l.n.r. Quentin Delroeux (uitbater sportkaffee), Fred Gillis (Project.Mensch), Astrid Verhoeven (Project.Mensch), Jan Steeland (BBC Desselgem) en Guy Roelstraete (BBC Desselgem). © HDV

Een All Star Game is een vriendschappelijke wedstrijd waarbij de beste speelsters uit de hoogste regionen van een sporttak tegen elkaar spelen. Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten, waarbij de NBA All-Star Game voor basketbal één van de bekendste is. “In België bestaat het ook al bij de mannen. Dit jaar gaat hun All Star Game ook door op 27 december, in de Lange Munte in Kortrijk”, vertelt BBC-bestuurslid Jan Steeland.

Wauters en Vanloo

“Dat klopt”, zegt Lara Moucheron, gezondheidscoach en de drijvende kracht achter Project.Mensch. “Vandaar dat we ook een All Star Game voor vrouwelijke speelsters willen organiseren. Vrouwenbasket krijgt sowieso al veel te weinig aandacht”, vindt ze. De galawedstrijd is overigens niet het enige dat doorgaat op 27 december. “Inderdaad, overdag wordt er namelijk een stagedag voor jonge topspeelsters georganiseerd in de sporthal. De hele dag coachen Ann Wauters en Julie Vanloo de aanstormende talenten.”

“De speelsters die tijdens de stagedag uitblinken mogen eventueel ‘s avonds meedoen aan de galawedstrijd“, gaat Jan Steeland verder. Tijdens die wedstrijd verschijnen niet de minsten op het veld. “Normaal gezien zullen alle Belgian Cats (het Belgisch basketbalteam voor vrouwen, red.) aanwezig zijn, aangevuld met dames uit de hoogste reeksen”, licht Jan Steeland toe.

Cheerleaders

Tickets voor de benefietwedstrijd kosten 12,5 euro en de helft van de opbrengst gaat naar de MS Liga. “Het wordt in ieder geval een groots gebeuren met heel wat animatie. Wij zorgen voor cheerleaders en ook dj Michiel Cnudde komt draaien”, zegt Jan. “En er zijn nog enkele verrassingen, die we uiteraard geheim houden.” Ondertussen zijn er volgens de organisatie al zo’n 180 tickets verkocht.

Compliment

Rest enkel nog de vraag hoe Julie Vanloo en Project.Mensch bij de Desselgemse basketbalclub terecht gekomen zijn.

“We wilden het event graag laten doorgaan in Waregem, maar de infrastructuur in het centrum was al bezet”, vertelt Lara. “Dan zijn we in contact gekomen met Desselgem en tijdens een meeting met het bestuur hadden we een goed gevoel.” Dat beaamt Jan: “We zien het inderdaad helemaal zitten. Het is een eer om de praktische kant van de zaak op ons te mogen nemen. Maar het mooiste compliment kwam toch van Julie zelf, die ons een geëngageerde en warme basketbalclub noemde.” (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.