BBC De Westhoek Zwevezele One weg van de laatste plaats

Michaël Jégou. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

BBC De Westhoek Zwevezele One won afgelopen zaterdagavond het kelderduel op bezoek bij Duffel. Dit weekend komt Stevoort naar de Pancake Arena afgezakt voor het volgende competitieduel. Michaël Jégou ziet wel mogelijkheden op een volgende overwinning.

Het was geen match om duimen en vingers bij af te likken, maar bij De Westhoek waren ze vooral blij dat er in Duffel gewonnen werd (66-79). “We kunnen het een goede wedstrijd noemen”, stelt Michaël Jégou. “Zeker wat het resultaat betreft, want een overwinning pakken was heel belangrijk. Toch waren we voor de rust opnieuw niet bij de pinken, waardoor we op een achterstand van 13 punten kwamen. Defensief waren we niet hard genoeg. Dat zorgde ervoor dat we ook geen gemakkelijke scores hadden aan de andere kant.”

“In de tweede helft verdedigden we veel harder. En ook offensief liep het toen veel beter. Deze overwinning haalt ons weg van de laatste plaats. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar dat kan je van een degradatiematch niet verwachten.”

Weer meer vertrouwen

Stevoort komt zaterdagavond naar Zwevezele voor de volgende match in eerste landelijke. “De overwinning tegen Duffel heeft ons heel veel vertrouwen gegeven, zeker voor de thuismatch van dit weekend tegen Stevoort. We verloren in de heenronde van die ploeg. Maar toen was het geen goede match van ons. In de eerste helft speelden ze ons van het kastje naar de muur. Met een tweede opeenvolgende overwinning kunnen we in het klassement nog wat opschuiven. Er zijn nog wedstrijden die we naar onze hand kunnen zetten. Het is heel moeilijk wellicht om ons nog veilig te stellen, omdat er zoveel zakkers zijn dit jaar, maar zolang het kan moeten we erin geloven.”

Jégou speelt zijn eerste seizoen bij Zwevezele, hij kwam over van Kortrijk. Volgend jaar blijft hij bij De Westhoek. Hij is alvast blij met de eerste transfers die de ploeg volgend seizoen sterker zullen maken, ook in de breedte. (BV)

Zaterdag 25 januari om 20 uur: BBC De Westhoek Zwevezele One – Stevoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier