Batterij van elektrische fiets veroorzaakt brand waarbij zeventiger omkomt

De man stierf uiteindelijk door rookvergiftiging. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De brand in de Guldensporenlaan in Oostende, die woensdag het leven koste aan een 77-jarige Oostendenaar, ontstond door een kortsluiting in de batterij van een elektrische fiets.

De brand brak omstreeks 13.30 uur uit op de derde verdieping van een appartementsgebouw in de woonwijk Nieuwe Stad. De vrouw des huizes was even het huis uit terwijl de man een middagdutje deed. Even daarvoor had de man nog zijn batterij op de lader gestoken en aangesloten aan het elektriciteitsnet. Terwijl de man sliep ontstond een kortsluiting in de batterij en dat veroorzaakte brand. De oorzaak werd vastgesteld door een branddeskundige van het parket. De man stierf uiteindelijk door rookvergiftiging.

Naast de man, die stierf in zijn slaap, werden ook nog verschillende andere bewoners naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen. Die mochten de dag zelf nog het ziekenhuis verlaten. Het appartement waar de brand ontstond is tijdelijk onbewoonbaar. De weduwe van de overleden man verblijft voorlopig bij een vriendin.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten