De Batjes in Roeselare beginnen op vrijdag 23 juni met om 19 uur 't Vat van Rodenbach op de Grote Markt met een optreden van Cookies & Cream en een traditionele set van de drie Roeselaarse dj's Mathieu Pacqueu, Nadiem Shah en Tim Vandenberghe. Die avond zijn de winkels al open tot 21 uur, perfect voor laatavondshopping.

De Batjes duren tot maandag 26 juni en gaan gepaard met heel wat activiteiten. Op de Grote Markt heb je op zaterdag en zondag Roeselare Danst en zaterdagavond is er de tweede editie van de Batjesprines. Op zondag is er daar een optreden van Wolfman Jack. In het Noordhof heb je twee dagen lang Plein Publique met veel pop-up acts, maar ook optredens van André Brasseur en Shantel.

Op het Stationsplein is er dit jaar drie dagen lang Roeselpop, voor het eerst ter hoogte van de cafés en niet meer voor het station zelf. Het festival duurt ook drie dagen in plaats van twee en gaat ook 's avonds door. Een mix van genres komt er aan bod, herkenbaar en vol ambiance. "Vorige jaren was het Stationsplein 's avonds telkens het decor voor schlagers, maar daar komt nu dus verandering in. Het is tijd voor iets nieuws", vertelt Andy Degryse van Radio Bingo, zij nemen in opdracht van organisator vzw Shopping & Centrum Roeselare een deel van de organisatie op zich. Iets verder op het plein is er met Roeselbeatz de eerste editie van een dj-festival.

Het zijn maar enkele van de vele activiteiten tijdens de Batjes.

Voor de schlagerliefhebber is er wel goed nieuws, want komend weekend al strijkt Ment TV in Roeselare neer en op dinsdag 27 juni, de dag na de Batjes, is er Roeselswing, het festival voor senioren in Roeselare met optredens van Willy & Walter, Steve Tielens en Bart Kaëll. Afspraak op het Stationsplein.

(TD)

De Batjes in Roeselare beginnen op vrijdag 23 juni met om 19 uur 't Vat van Rodenbach op de Grote Markt met een optreden van Cookies & Cream en een traditionele set van de drie Roeselaarse dj's Mathieu Pacqueu, Nadiem Shah en Tim Vandenberghe. Die avond zijn de winkels al open tot 21 uur, perfect voor laatavondshopping.De Batjes duren tot maandag 26 juni en gaan gepaard met heel wat activiteiten. Op de Grote Markt heb je op zaterdag en zondag Roeselare Danst en zaterdagavond is er de tweede editie van de Batjesprines. Op zondag is er daar een optreden van Wolfman Jack. In het Noordhof heb je twee dagen lang Plein Publique met veel pop-up acts, maar ook optredens van André Brasseur en Shantel.Op het Stationsplein is er dit jaar drie dagen lang Roeselpop, voor het eerst ter hoogte van de cafés en niet meer voor het station zelf. Het festival duurt ook drie dagen in plaats van twee en gaat ook 's avonds door. Een mix van genres komt er aan bod, herkenbaar en vol ambiance. "Vorige jaren was het Stationsplein 's avonds telkens het decor voor schlagers, maar daar komt nu dus verandering in. Het is tijd voor iets nieuws", vertelt Andy Degryse van Radio Bingo, zij nemen in opdracht van organisator vzw Shopping & Centrum Roeselare een deel van de organisatie op zich. Iets verder op het plein is er met Roeselbeatz de eerste editie van een dj-festival.Het zijn maar enkele van de vele activiteiten tijdens de Batjes.Voor de schlagerliefhebber is er wel goed nieuws, want komend weekend al strijkt Ment TV in Roeselare neer en op dinsdag 27 juni, de dag na de Batjes, is er Roeselswing, het festival voor senioren in Roeselare met optredens van Willy & Walter, Steve Tielens en Bart Kaëll. Afspraak op het Stationsplein.(TD)