Bassist van Red Zebra in The Voice

Sam Claeys in The Voice van Vlaanderen. © VTM
Redactie KW

Sam Claeys, de bassist van Red Zebra, waagt vrijdag zijn kans in de blind auditions van The Voice van Vlaanderen op VTM. “Ik heb al heel wat podiumervaring, maar toch was ik enorm nerveus voor die auditie”, aldus de 43-jarige Bruggeling.

Vrijdagavond zien we op VTM of minstens één van de vier juryleden van The Voice van Vlaanderen zich omdraait voor Sam Claeys (43) uit Brugge.

Aan een gebrek aan ervaring zal het bij de papa van drie kinderen – Robbe, Jotte en Heike – niet gelegen hebben, want Sam zingt al zo lang als hij zich kan herinneren. “Voor mezelf, maar ook om anderen te entertainen”, zegt hij. “Ook tijdens mijn werk als verzorgende in de thuiszorg. Zingen en fluiten. Daarnaast ben ik ook zanger in de coverband The New Image en bassist bij Red Zebra.”

Mooie kans

“Als je op je 43ste de kans krijgt om deel te nemen aan de blind auditions van The Voice, dan grijp je die”, vervolgt Sam. “Mijn deelname kan mijn coverband bijvoorbeeld aan boekingen helpen, maar dat is niet mijn enige drijfveer. Ik ben vooral heel blij dat ik deze mooie kans krijg. Ik wilde dat eens meemaken, zien wat zoiets inhoudt. Ik wil nog vanalles proberen in het leven.”

De Bruggeling probeerde de jury te overtuigen met Papillon, een nummer van Editors. “Dat nummer zing ik ook met The New Image, ik ben het dus al gewoon. Maar ook al heb ik veel podiumervaring, met al die camera’s en die vier stoelen was het toch anders. Ik was dan ook héél nerveus.”

(TV)

The Voice van Vlaanderen, vrijdag om 20.40 uur op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten