Basketclub Desselgem investeert 5.000 euro in animatie griezeldorp

De bestuursleden van BBC Desselgem en heel wat vrijwilligers zijn klaar voor de derde Halloweentocht. © PNW
Redactie KW

Op 31 oktober tovert basketbalclub Desselgem buurgemeente Beveren-Leie om tot een heus griezeldorp tijdens zijn derde Halloweentocht. “Met meer dan 100 medewerkers en ruim 5.000 euro aan investeringen voor animatie hopen we opnieuw meer dan 1.000 wandelaars te mogen verwelkomen”, klinkt het bij organisator Jan Steeland.

Ondanks het feit dat de Desselgemse basketbalclub haar evenement nog maar voor de derde keer organiseert, mag de Halloweentocht nu al op heel wat naamsbekendheid rekenen. “We zijn in 2017 gestart met 600 deelnemers, het dubbele van wat we verwacht hadden. Vorig jaar waren we op voorhand al helemaal uitverkocht en ook dit jaar lijkt het erop dat we vlotjes aan 1.200 deelnemers zullen raken. Momenteel zitten we aan 900 inschrijvingen. Mensen die nog willen komen, moeten dus snel zijn”, vertelt Jan Steeland, al meer dan 12 jaar bestuurslid.

100 medewerkers

Over de sleutel tot het succes moet Jan niet lang nadenken. “Alles staat of valt met de inzet van de organisatie. Op de avond zelf zullen meer dan 100 medewerkers alles in goede banen leiden. Vooral de hulp van Chiro Horizon Desselgem, Toneelgroep Kartoesj en Dansschool Let’s Dance wordt echt geapprecieerd”, gaat Jan verder. “Maar ook vooraf kunnen we rekenen op een sterke kerngroep, die helpt om de sfeertocht tot in de puntjes voor te bereiden. Het is niet evident om jaarlijks twintig attracties en animaties te vinden. We zijn zelfs nu al bezig met boekingen voor volgend jaar”, vertelt hij.

Het is niet evident om jaarlijks twintig attracties en animaties te vinden

De samenwerking met bedrijvengroep Lybover gaat ook verder. “We ondersteunen de organisatie om twee redenen”, vertelt Filip Boels, die samen met zijn broer Hans zaakvoerder is. “Enerzijds is het een cadeautje voor ons personeel, dat mag deelnemen aan deze bedrijfsactiviteit. Anderzijds is het een manier om ons bedrijf in de kijker te zetten. Weinig inwoners kennen Lybover. En dat terwijl we op dit moment bijna 30 vacatures hebben openstaan. De mensen die we zoeken, kunnen we op deze manier misschien bereiken”, aldus Filip Boels.

Vorig jaar startte de wandeltocht op de bedrijfsterreinen van Lybover, maar dit jaar verhuist het evenement naar ontmoetingscentrum ‘t Klokhuis in Beveren-Leie. “We wilden eerst uitwijken naar OC De Coorenaar, maar daar houden de KVG Toneelvrienden altijd hun voorstellingen tijdens de herfstvakantie. We hebben dus beslist om de terreinen van Lybover en ‘t Klokhuis afwisselend te gebruiken als vertrekplaats”, besluit Jan. (PNW)

De Halloweentocht is er eentje van 4,3 kilometer doorheen Beveren-Leie.

Starten kan tussen 18.30 uur en 20.30 uur.

Inschrijven is verplicht en kan via www.bbcdesselgem.sportadministratie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier