Basketbalspeelsters zoeken reddende engelen na crash op E403

(Foto JVM)
Olivier Neese

Twee jongedames overleefden spectaculair ongeval nadat een aanrijding met een verdwaalde matras op een pikdonkere autostrade niet meer vermeden kon worden.

Na hun eigen wedstrijd met BC Knokke-Heist trokken Noëmi Borrey (24) en haar ploegmaat Kjell Ketelers (26) vorige week zaterdag nog naar de wedstrijd van een vriendin in Kortrijk. Bij de terugkeer naar huis, omstreeks 21.30 uur, werden ze op de pikdonkere E403 ter hoogte van Kachtem verrast door een rondslingerende matras op het rechterbaanvak. “Ik probeerde nog uit te wijken, maar mijn wagen is daarbij beginnen te tollen”, vertelt Noëmi Borrey uit Oostende, die achter het stuur zat.

Hulpverleners

Toen de wagen, die zijdelings in de sloot terecht kwam, begon te roken, probeerden de twee naar buiten te geraken. “Maar we kregen de deuren van de wagen niet meer open. Toen zag Kjell dat de achterruit al verdwenen was. Via die weg is zij uit de wagen kunnen kruipen. Intussen waren er al enkele mensen gestopt – onder wie hulpverleners die van een opfrissingscursus reanimatie kwamen – om te helpen. Een man is vervolgens in de sloot en tussen de netels gesprongen om me uit het voertuig te helpen. De politie was daarna heel snel ter plaatse. Blijkbaar waren ze al onderweg, omdat ze al een oproep hadden gekregen over de rondslingerende matras.”

(Foto JVM)
(Foto JVM)

Drie dagen ziekenhuis

“Kjell was er het ergste aan toe”, gaat Noëmi Borrey verder. “Nadat ze uit de auto is geklauterd – allicht puur op adrenaline – heeft ze zich van de pijn moeten neerleggen op de pechstrook.” In het AZ Delta in Roeselare, waar de twee naartoe gebracht werden, stelden de artsen een gebroken borstbeen, twee gebroken ribben en kneuzingen aan longen en hart vast. De 26-jarige basketbalspeelster uit Uitkerke werd tot dinsdagavond in observatie gehouden omdat het ze zeer moeilijk kon ademen. Bestuurster Noëmi Borrey kwam ervan af met een gekneusde borst en schouder, enkele pijnlijke ribben en wat schaafwonden.

Bedanken

Het duo zou de mensen, die hen meteen na het ongeval bijgestaan hebben, nog eens persoonlijk willen bedanken. Kjell Ketelers : “We hebben de mensen die avond zelf nog bedankt, maar we waren zodanig in shock dat het nogal vluchtig was. We vinden het erg straf hoe die verplegers en agenten, die op dat moment niet in dienst waren, stopten om te helpen. Hopelijk kunnen we hen, via deze oproep, ooit nog eens in levende lijve bedanken.”

De reddende engels kunnen hun contactgegevens doorspelen naar de redactie (olivier.neese@kw.be), die de gegevens dan zal doorgeven aan de twee basketbalspeelsters.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.