Basketbal zet Bissegemse buurt in rep en roer

Redactie KW

Meteen werd een ruime perimeter ingesteld en werden een 17-tal bewoners geëvacueerd naar het ontmoetingscentrum De Troubadour.

Een 15-tal woningen in de Burgemeester J. Nuyttensstraat in Bissegem werd zaterdagavond een tijdlang geëvacueerd. Dat gebeurde nadat de politie van zone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) omstreeks 20u een melding kreeg van een verdacht pakket dat voor de deur van een woning lag.

Pakket onderzocht met robot

Meteen werd een ruime perimeter ingesteld en werden een 17-tal bewoners geëvacueerd naar het ontmoetingscentrum De Troubadour aan het Vlaswaagplein, dat slechts enkele straten verder ligt. Ondertussen snelde ook DOVO, de Dienst voor Opruiming & Vernietiging van Ontploffingstuigen, ter plaatse. Militairen van DOVO onderzochten het verdacht pakket eerst met behulp van een robot en maakten het daarna open, maar van een bom bleek gelukkig geen sprake. Omstreeks middernacht was alle gevaar geweken en werden de geëvacueerde bewoners door de politie terug naar hun woningen gebracht.

Zondag raakte dan bekend dat het slechts om een niet volledig opgeblazen basketbal ging. In de loop van de avond werd een verdachte gearresteerd, maar die mocht na verhoor terug beschikken. Het incident kaderde in een familiale/relationele context.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier