Basisschool St. Jozef uit Kortrijk zet in op Skate After School

Heel wat kinderen tekenden present voor Skate After School. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Dat sporten hip wordt en suikers verbannen worden uit scholen is geen nieuws meer. Heel wat scholen en instellingen zetten daarentegen ook in op bewegen voor, tijdens en vooral ook na de schooluren. Basisschool St. Jozef uit Kortrijk zette samen met de leerlingen in op skaten buiten de schooluren en dat werd met luid gejuich onthaald onder de ingeschreven jeugd.

“Dankzij een subsidie ‘Een hart voor West-Vlaanderen’ konden we afgelopen weken een nieuw project opstarten binnen onze schoolmuren. De enthousiaste lesgevers van Skateboard Academy kwamen langs om onze kinderen op een speelse manier de basistechnieken van het skaten aan te leren. In de afgelopen vijf sessies leerden ze dat skaten niet alleen gaat om oefenen en doorzetting, maar ook om concentratie, jezelf onder controle hebben en je angsten durven overwinnen. Een leerrijke ervaring voor de deelnemers”, aldus Saar Vanwalleghem van de basisschool.

Donderdagavond vond de laatste sessie plaats onder het toeziend oog van Matty en Gust. “We kwamen vijf donderdagen langs tussen 16.15 uur en 17.15 uur. Met onze Academy en projecten als dit willen we vooral de toegankelijkheid voor ieder kind tot het skaten vergroten. Daarnaast willen we ervoor zorgen dat ouders hun kroost met een gerust hart een skateboard kunnen toevertrouwen zonder dat ze angstig moeten zijn voor builen of blutsen. We leren ook de kinderen omgaan met zichzelf, het vallen en opstaan en het leren omgaan met anderen”, besluiten de organisatoren.

Met onze Academy en projecten als dit willen we vooral de toegankelijkheid voor ieder kind tot het skaten vergroten

Voor Lucas was het alvast een leerrijke ervaring. “Ik vond het vooral leuk dat we na school nog eens konden oefenen en buiten bezig zijn. Ik ga het thuis misschien ook verder oefenen.” De Skateboard Academy is bij ons actief in Rampaffairz Skateboard Academy met hun eigen rampage en waar iedereen welkom is. Leuk weetje is dat de kinderen zelf geen skateboards en attributen moesten voorzien tijdens de vijf sessies afgelopen maanden. Alles was voorhanden.

De groep werkte ook toe naar een korte show waarin ze het beste van zichzelf gaven. Wij zagen vooral een groep trotse kinderen die de knepen van het vak al spelend en lerend goed onder de knie kregen. Een dikke pluim voor hun van onze redactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier