Basisschool Sint-Theresia opnieuw in rouw

Het gedenkhoekje voor juf Isabelle. © (Foto EDB)
Redactie KW

In vrije basisschool Sint-Theresia in Rollegem is men opnieuw in rouw. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag is juf Isabelle Vanooteghem onverwachts overleden. Voor de derde keer in zes jaar tijd is er een overlijden bij iemand van het korps.

Juf Isabelle (55) van het tweede en derde kleuter overleed onverwachts in haar slaap tijdens de nacht van woensdag op donderdag. “Het is onwezenlijk”, zucht directeur Pol Demeurisse. “Woensdag was er nog niets aan de hand”, vertelt een aangeslagen directeur. “Donderdag kregen we met dit trieste nieuws te maken. Iedereen is hier sterk aangeslagen.”

Drie overlijdens van vijftigers

Voor de leerlingen en leerkrachten vbs Sint-Theresia is het al de derde keer in zes jaar dat ze met een verlies te maken hebben. In september 2013 overleed directeur Luc Vandaele en leerkracht Dorine Coone overleed in oktober 2015. Allen waren vijftigers.

De school werd sinds donderdag onmiddellijk bijgestaan door de scholengroep Scola en door de godsdienstinspecteur. Er werd donderdag al een wake gehouden met de hele school. In de inkom van de school werd een gedenkingshoekje geïnstalleerd voor juf Isabelle. Daar kan iedereen die dat wenst een boodschap in schrijven en zijn medeleven betuigen. Er staat op de website van de school ook een link naar een online rouwregister: https://jufisabelle.mygb.nl De kinderen van het zesde leerjaar schreven teksten uit die er uitgehangen werden en er is ook al een doos vol met tekeningen.

Juf Isabelle wordt op vrijdag 18 oktober begraven in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier