Basisschool Sint-Henricus heet vanaf nu vbs De Boomhut

Vrije basisschool Sint-Henricus heet vanaf nu vbs De Boomhut. Directeur Stijn Margodt presenteert het nieuwe logo. © foto JS
Johan Sabbe

Directeur Stijn Margodt en de leerkrachten wisten het natuurlijk al een tijdje, maar op dinsdagmorgen 1 september kregen ook de leerlingen en hun ouders het leuke nieuws te horen. De Torhoutse vrije basisschool Sint-Henricus heeft een nieuwe naam. Ze heet vanaf nu vbs De Boomhut.

Het gezellige schooltje maakt deel uit van de Scholengroep Sint-Rembert en bevindt zich pal op de wijk Sint-Henricus, niet ver van de Rijksweg. De nieuwe naam werd dinsdagmorgen tijdens een kort onthaalmoment voor de kinderen en de ouders onthuld. Dat gebeurde coronaproof. De Sint-Henricusstraat werd er veiligheidshalve een tijdje voor verkeersvrij gemaakt.

Visietekst wordt gelinkt aan symbool van boomhut

Toen Stijn Margodt (37) twee jaar geleden als nieuwe directeur van vbs Sint-Henricus werd aangesteld, startte hij samen met het lerarenteam een kritische bevraging van hoe ze de schoolwerking zien en welke kant ze ermee uit willen. “We zijn beginnen nadenken over onze schoolcultuur, onze idealen en doelstellingen en de zaken die we van fundamenteel belang vinden”, aldus Stijn. “Kortom, onze visie. We zijn daarover eerst met een kernteam aan de slag gegaan en vervolgens met het volledige team. We kwamen tot het besluit dat we moeten koesteren wat goed is en vernieuwen waar nodig. Er werd hard gewerkt, nagedacht en overlegd over onze huidige visie en schoolcultuur. We kwamen uiteindelijk tot een mooie tekst die alles samenvat.”

“Het idee kreeg vorm om onze visie niet enkel aan woorden te linken, maar ook aan een beeld. We vonden de symboliek van een boomhut perfect bij onze school passen. De nieuwe naam was geboren!”

Nieuwe website krijgt een frisse look

De slogan van de basisschool luidt voortaan: vbs De Boomhut biedt een uitzicht voor elk kind. “De Boomhut is een kleine, veilige en warme plek voor onze leerlingen”, legt Stijn uit. “Met in het logo duidelijk zichtbaar een hartje boven de hut en een zon aan de einder. De Boomhut wordt gebouwd in een boom met stevige wortels. En op maat van elk kind, vandaar de verschillende bouwsteentjes in de hut.”

Meteen heeft de basisschool ook een nieuwe website www.vbsdeboomhut.be. En een nieuw mailadres: deboomhut@sint-rembert.be. “De website krijgt een eigentijdse look en zal onze visie duidelijk uitdragen”, verzekert Stijn. “We zijn erg blij met de stap die we zetten. We hopen dat iedereen enthousiast zal zijn over vbs De Boomhut. Wij zijn het in elk geval!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier