Basisschool ‘OLVA de Meersen’ schenkt kunst aan bewoners Residentie Berkenhof

Vrolijk huppelend op Pharrell Williams' 'Happy' presenteren de kinderen van het eerste studiejaar één voor één de nieuwe werken aan de bewoners. (foto PM
Redactie KW

Residentie Berkenhof in Assebroek kreeg een groep eerstejaars van basisschool OLVA de Meersen over de vloer. En die kwamen niet met lege handen, zij schonken de bewoners van het woonzorgcentrum een hele reeks kunstwerken van eigen hand.

Een paar jaar geleden werden de muren in woonzorgcentrum Berkenhof al aangekleed met een 60-tal kunstwerkjes van leerlingen van dezelfde school. Dit keer wordt die collectie aangevuld met nog 32 schilderijen. “Elke klas van elke leerjaar bedacht een handvol kunstwerken”, legt schooldirecteur Karel Scherpereel uit. “Je ziet een veelheid aan stijlen, elke bewoner zal zeker iets vinden dat aan zijn of haar smaak beantwoordt!”

“Prachtig initiatief”

Vrolijk huppelend op Pharrell Williams’ ‘Happy’ presenteren de kinderen van het eerste studiejaar één voor één de nieuwe werken aan de bewoners. Namens die bewoners bedankt Kathy Dierikx, directeur van het woonzorgcentrum, de jonge kunstenaars voor hun schenking. “Wij stellen het bijzonder op prijs, dat de jongere generatie het contact met de ouderen levend houdt en versterkt met dit prachtig initiatief”, benadrukt zij. “Al bleek vooraf plots één kunstwerk spoorloos verdwenen”, vertelt zij lachend, waarna zij mevrouw Ooghe, één van de bewoners, uitnodigt om haar verhaal te doen.

Uiteindelijk blijkt het verdwenen kunstwerk goed terechtgekomen. In de dagen voor de presentatie mochten de bewoners al elk een werkje aanwijzen dat na de presentatie voor hen zou worden ingekaderd. “Ik nam het zekere voor het onzekere en nam meteen maar één van de schilderijtjes mee naar mijn kamer”, lacht een kranige mevrouw Ooghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier