Basisschool Kinderland zorgt met drive-in voor originele proclamatie

Nel krijgt haar diploma van directeur Sofie Eggermont en ondertekent voor ontvangst. Mama Isabel Denijs legt alles vast op foto. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

In basisschool Kinderland in Kortrijk gebeurde de diploma-uitreiking met een drive-in. Daarbij kwamen sommige gezinnen wel héél origineel uit de hoek.

Aangezien het afscheid van het zesde leerjaar niet op de gebruikelijke wijze georganiseerd kon worden, ging het team van basisschool Kinderland op zoek naar een originele en leuke manier om de proclamatie en receptie te organiseren.

De laatste maandag startte voor de kinderen met in de voormiddag de duatlon Kinderland 2020. ‘s Namiddags was er een tuinfuif. De leerlingen van het zesde leerjaar genoten om 16 uur van een receptie met hun leerkrachten. Dan volgde de diploma-uitreiking via een drive-in-systeem. Langs de zoen- en vroemzone konden de ouders met hun wagen oprijden en de uitreiking van het diploma van hun zoon of dochter live volgen. Bij het diploma werd er ook een ‘receptie-zak’ met hapjes en drankjes afgeleverd. De kinderen kregen ook allen een boek en een fotoboek van het zesde leerjaar mee.

https://www.youtube.com/watch?v=_aQRIO3NRNE

Het gezin van Nel Rysman uit Heule kwam wel héél origineel uit de hoek om de diploma-drive-in op te rijden. Papa Pieter Rysman kwam met een bestelwagen met aanhangwagen, die met ballonnen versierd was. In de aanhangwagen stond een zetel om Nel op te halen. Het hele gezin was van de partij: mama Isabel Denijs, die zelf lesgeeft in Kinderland, zus Flo en broer Bas. Ook Julie Vandewyer, de vriendin van Nel die ook ‘afstudeerde’ op Kinderland, mocht mee.

Het gezin Rysman met v.l.n.r. Bas Rysman, Julie Vandewyer, papa Pieter Rysman, Nel Rysman, mama Isabel Denijs en Flo Rysman.
Het gezin Rysman met v.l.n.r. Bas Rysman, Julie Vandewyer, papa Pieter Rysman, Nel Rysman, mama Isabel Denijs en Flo Rysman.© EDB

“We wilden niet saai doen en op een speciale manier het diploma van onze dochter afhalen”, aldus mama Isabel. Het gezin is daar alvast in geslaagd. Zoals elke leerling werden ook Nel en haar familie luidkeels uitgezwaaid door heel wat leerkrachten bij het verlaten van het schooldomein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier