Basisschool De Watermolen in rouw na overlijden van juf Trui

Juf Trui overleed zondag op 54-jarige leeftijd. © NOM
Redactie KW

De vrije basisschool De Watermolen in Heule is in diepe rouw. Zondag laatst is Geertrui Soenens – bekend als juf Trui – op 54-jarige leeftijd overleden. Het begin van het nieuwe schooljaar moest ze vorige week missen door ziekteverlof.

Geertrui was al meer dan 30 jaar leerkracht in de kleuterafdeling van vbs De Watermolen. Ze ontfermde zich over de kleinsten, de peuters. Niet alleen haar familie, maar de hele school én de gemeenschap van Heule-Watermolen zijn aangeslagen door haar overlijden. “Elke kleuter die in haar klas zat, heeft honderden herinneringen om te koesteren. De kleuters waren precies haar eigen kinderen,” zegt haar directeur Jo Vermeulen. “Ouders waren altijd welkom bij haar en ook voor haar collega’s stond ze altijd klaar. Truike was klein van gestalte maar groot in haar daden …”

In ‘Het Huizeke’ naast de Sint-Godelievekerk heeft de school een rouwregister gelegd waar iedereen zijn gevoelens kan neerschrijven, tot steun ook van de familie.

Geertrui groeide op in Heule-Watermolen zelf. Ze was de vierde van de zes kinderen van André Soenens en Mireille Meersschaert uit de Izegemsestraat. Haar vader, die erg actief was in het plaatselijke verenigingsleven op de parochie, is in december 2017 overleden. Zus Hilde is ook al jarenlang leerkracht in vbs De Watermolen. Juf Trui was moeder van twee zonen, Emiel en Maarten Lebon, en woonde in Kuurne.

Het afscheid heeft plaats in beperkte familiekring.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier