Basisschool De Sprong in Waardamme opent polyvalente ruimte en sporthal voor verenigingen

De gemeente zal de infrastructuur van basisschool De Sprong mogen gebruiken.© GST
De gemeente zal de infrastructuur van basisschool De Sprong mogen gebruiken.© GST
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Oostkamp van donderdag 25 februari werd de samenwerking tussen de gemeente en de scholengroep Karel de Goede VZW, waarvan basisschool De Sprong in Waardamme deel uitmaakt, goedgekeurd. De overeenkomst gaat over 18 jaar en de gemeente Oostkamp betaalt een jaarlijkse bijdrage van 10.000 euro.

Daarmee gaat de gemeente Oostkamp een samenwerking aan met de scholengroep Karel de Goede vzw om de infrastructuur van Vrije Basisschool De Sprong in Waardamme te gebruiken. In functie van de omvangrijke geplande verbouwingen van die school, kreeg de gemeente enkele jaren terug het aanbod om gebruik te maken van de infrastructuur, waaronder de polyvalente ruimte en de sportinfrastructuur en eetzaal. Dit met het oog op extra ruimte voor de gemeentelijke dienstverlening en het lokale verenigingsleven.

Voor opvang en verenigingen

De gemeente zal een regierol opnemen in het voorzien van buitenschoolse activiteiten. Ze focust hiervoor op onder meer kleuteropvang en het stimuleren van multifunctioneel en efficiënt gebruik van infrastructuur. Op deze manier worden overheidsmiddelen zo efficiënt mogelijk gebruikt. De infrastructuur wordt gebruikt als onderkomen voor de buitenschoolse kinderopvang Ferm en voor twee verenigingen: Toneelvereniging Ware Vreugd Waardamme en de Koninklijke Harmonie Deugd Baart Vreugd. Deze laatste had tot voor kort haar onderkomen op de zolderverdieping van de klaslokalen in de Kortrijksestraat. De komende maanden gaat de gemeente met beide verenigingen in overleg om de materiële afspraken te maken. Ook andere verenigingen zullen gebruik kunnen maken van de lokalen via het gemeentelijk reservatiesysteem. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.