https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Basisschool De Fonkel dicht tot half december

Redactie KW

Basisschool De Fonkel in Aartrijke wordt met ingang van woensdag 2 december preventief gesloten tot maandag 14 december. “Het coronavirus is onvoorspelbaar en verspreidt zich snel. We moeten nù drastisch ingrijpen”, reageert burgemeester Annick Vermeulen.

De sluiting gebeurt uit voorzorg om de verdere verspreiding van het coronavirus in de school zelf en in de omgeving van de leerlingen en personeelsleden de vermijden. Dit is bij burgemeestersbesluit beslist na afloop van de veiligheidscel van de gemeente Zedelgem die bijeenkwam op dinsdagnamiddag.

Burgemeester Annick Vermeulen reageert: “De Fonkel heeft de situatie tot hiertoe voortreffelijk aangepakt. Men heeft gedaan wat men moest doen om de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen, maar het virus is onvoorspelbaar en verspreidt zich snel.”

“Helaas zijn nieuwe gevallen van besmettingen bij leerlingen en het personeel vastgesteld en zijn er ook verschillende meldingen van leerlingen met symptomen”, gaat Annick Vermeulen verder. “De veiligheidscel heeft alles goed besproken en overwogen en naar de adviezen van de artsen geluisterd. We moeten nù drastisch ingrijpen om de verdere verspreiding van COVID-19 een halt toe te roepen, niet alleen binnen de muren van de school maar ook naar de ruimere omgeving. Daarom is er beslist om de school te sluiten voor een periode van 10 dagen. Gezondheid primeert.”

De kinderen van de peuterklas tot en met het tweede leerjaar werden vorige week donderdag 26 november al naar huis gestuurd met de boodschap om in quarantaine te gaan. Die quarantaine zou tot en met vrijdag 4 december duren. Deze kinderen kunnen vanaf maandag 7 december naar school, waar noodopvang wordt voorzien. Uiteraard mogen deze kinderen geen symptomen hebben en moeten hun ouders een essentieel beroep uitoefenen. (BC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten