Basisschool Blijdhove organiseert trailrun voor leerlingen… in pyjama

Enkele leerlingen van basisschool Blijdhove hadden alvast hun mooiste pyjama aangetrokken. We zien op de foto Nakuscha Bourgernine, Juf Saartje Minnelkeer, Adam Abouta, Anou Couck, Tore Claus, Erion Nonosefgci en juf Lise Vandevelde. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wat hebben modder, kinderen en pyjama’s gemeen? Als het van heel wat mama’s afhangt, zo weinig mogelijk! Voor de kinderen van basisschool Blijdhove wordt echter een uitzondering gemaakt. Zij doen op 22 november een trailrun in hun slaapkledij voor BedNet. Er is ook een loop voor volwassenen.

Volgens de organiserende juffen Saartje Minnekeer en Lise Vandevelde begon het idee voor deze originele loopwedstrijd te bloeien met de voorstelling van De Warmste Week. “Een kindje dat hier in het derde kleuterklasje zit, volgt al voor het tweede jaar op rij les dankzij BedNet“, start Saartje. “De kleuter zelf heeft nood aan intensieve, medische begeleiding en kan dan ook geen lessen volgen op de schoolbanken. Dankzij een organisatie zoals BedNet wordt een link tussen thuis of het ziekenhuis en school gelegd, waardoor het kindje niet uit de boot valt.”

Ook het sociale aspect speelt een rol zo blijkt. “Kinderen groeien op en wanneer ze elkaar nooit zien, gaat hun contact met vriendjes al snel verwateren”, vult Lise aan. “Dankzij het BedNet-systeem zien en horen ze elkaar en blijven ze ook contact houden. Echte vriendjes zoals in de klas maar dan op afstand.”

Voor kleine en groot

Een waardevol project waar Blijdhove graag de schouders onder zet. “Zowel de kleuter in kwestie als de ouders, leerkrachten en andere kinderen op school hebben heel veel aan BedNet”, gaat Saartje verder. “Het was evident dat we voor De Warmste Week iets op poten zouden zetten om wat terug te geven aan de organisatie.”

Er is ook een grote trailrun vol hindernissen en animatie – juf Lise Vandevelde

Met een trailrun gaat de school mensen aanzetten om te bewegen op een ludieke en toch relevante manier. “Op 22 november gaan alle leerlingen van de school een hindernissenparcours afleggen… in pyjama“, verklaart Lise. “Op de speelplaats worden allerlei obstakels gezet die de kinderen moeten overwinnen. Die pyjama zorgt er niet alleen voor dat het voor de kinderen apart en leuk is, het zorgt ook voor een link met BedNet. Vanaf 18 uur start dan de grote trailrun van 4,5 km. Die brengt alle deelnemers, jong en oud, van onze school langsheen de terreinen van de scouts over een parcours dat voorzien is van hindernissen en animatie. Wat die hindernissen precies zijn, dat houden we liever geheim.”

De opbrengst van de trailrun gaat dus integraal naar BedNet. “We konden op heel wat steun rekenen van sponsors”, sluit Saartje af. “Daardoor kunnen we aan de eerste 100 ingeschreven deelnemers een leuke goodiebag geven. We hopen dat dit als stimulans kan dienen. Hoe meer lopers we kunnen verwelkomen, hoe mooier de cheque is die we aan BedNet kunnen geven. Stiekem hopen we zelfs dat we dit tijdens De Warmste Week in Kortrijk zullen mogen doen. Dat zou een aparte belevenis voor de kinderen worden.”

Deelnemen aan de trailrun kan voor zowel jong als oud, met de nadruk op plezier. Er is geen enkele tijdsregistratie voorzien en ook wandelaars zijn welkom. Meer info op www.blijdhove.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier