Bas wil punten scoren met allereerste Meense galabal Moustache

Snorren, rode lippen en galakledij vormen de hoofdingrediënten van Bal Moustache, het allereerste galabal op Meense bodem dat morgen plaatsvindt in zaal Park Ter Walle. Initiatiefnemer is student Bas Vanderbrugge uit de Wahisstraat.

Bas Vanderbrugge is de organisator van het allereerste Bal Moustache in de zaal van Park Ter Walle. © WO

Als student eventmanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent kreeg Bas Vanderbrugge (21) begin oktober de opdracht om zelf een evenement te organiseren. “Het is een schoolopdracht waar behoorlijk veel punten aan vasthangen en die bovendien binnen een termijn van twee maanden gerealiseerd moest worden. Het leek me een uitstekend idee om in mijn thuisstad een galabal te organiseren”, vertelt Bas. “Ik wil immers dat Menen meer leeft en dat er meer te beleven valt op feestgebied. Veel fuiven worden er niet georganiseerd maar met Park Ter Walle beschikken we nu wel over een uitstekende feestlocatie.”

Barbier

Bas bedacht een creatief concept voor zijn galabal met een ‘moustache’ als centrale thema. “Daarmee speel ik in op No Shave November, een actie die de trend lanceerde om je snor te laten groeien tijdens de maand november“, zegt de ondernemende student.

“Sinds ik mijn snor laat groeien, spreken mensen me spontaan aan”

“Zelf laat ik nu al anderhalve maand mijn snor groeien en ik hoop dat er zoveel mogelijk snorren naar het bal komen. Wie wil, kan zelfs plaatsnemen in een kappersstoel om zijn snor of baard te laten bijknippen door barbier Armand Delepierre. Ook delen we aan de ingang valse snorren uit. De dames vraag ik dan weer om met vuurrode lippen naar het feest te komen”, aldus Bas.

Bal Moustache begint zaterdag om 21 uur. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop, aan de deur betaal je 12 euro. Dj’s Mase, Maels, Breine en Dans’Baar staan garant voor muzikale ambiance.

Witte sokken

De grootste uitdaging voor Bas is om voldoende mensen naar het galabal te lokken. Hij hoopt op een 350-tal feestgangers. “Vooral via sociale media heb ik reclame gemaakt, onder andere met een like-en-deelactie waarbij een prijzenpakket te winnen viel. Bas liet opvallende witte sokken van Bal Moustache maken en ook zijn eigen snor is een uitstekende reclame op zich. “Sinds ik mijn snor laat groeien, spreken vrienden en kennissen me daar spontaan over aan. Zo wordt het galabal meteen een gespreksonderwerp.”

Rijk zal Bas alvast niet worden van dit evenement want het is niet zijn bedoeling om winst te maken. “Het blijft tenslotte een schoolopdracht. Daarom kost een pintje slechts 1 euro tussen 21 en 22 uur, daarna betaal je 1,5 euro. Voor mij zal het evenement geslaagd zijn als iedereen zich amuseert. En als het Bal Moustache een succes blijkt, komt er volgend jaar een tweede editie.” (Carlos Berghman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.