Bart Verbrugge stopt als voorzitter van KSV Bellegem

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Bart Verbrugge (57) uit Bellegem neemt na ruim 18 jaar afscheid als voorzitter van wielerclub KSV Bellegem. De drukte die zijn job met zich meebrengt, deed hem dit besluit nemen. “Ik blijf natuurlijk wel nog sponsor.”

Bart is al 30 jaar zaakvoerder van verzekeringskantoor Verbrugge en nam in 2018 ook nog een kantoor in Lauwe over. Hij is ook medeoprichter van de groep Aquilae waar zijn kantoor deel van uitmaakt en is daar ook voorzitter geworden. In november werd hij nog eens voor vier jaar herverkozen.

“Vorig jaar lukte het me niet om vakantie te nemen. Je ploetert verder en je hebt te veel te doen. Ik ben dagelijks van 7 tot 23 uur op het kantoor en als het me eens lukt om naar zee te trekken, kan ik er even werken voor KSV. Ik besef dat de combinatie van mijn job met vrijwilligerswerk niet meer mogelijk is. Ik vrees dat als ik nu nog eens sponsoring moet ophalen, dat ik het niet zal halen. Ik word dit jaar 58 jaar en heb nog veel ambitie. Ik wil beroepsmatig nog lang actief zijn.”

Dorp van de ronde

Bart is in 2001 voorzitter van KSV Bellegem geworden. “Ik begon als sponsor en werd hiervoor aangetrokken door Dirk Rigole. Dat moet in het begin van de jaren negentig geweest zijn. Jean-Pierre Vantorre was toen voorzitter. Op een bepaald moment zei hij dat het aan de jongeren was. Ik werd gebombardeerd tot voorzitter, wat ik uiteraard met veel enthousiasme aanvaardde.”

Bart kon de start van de Guldensporentweedaagse in 2001 meemaken. “Deze evolueerde naar de driedaagse van West-Vlaanderen in 2004 en bleef bestaan tot in 2012.” Tussendoor organiseerde KSV Bellegem in 2008 nog ‘Bellegem, Dorp van de Ronde’. “Hier kwamen twee jaar voorbereidingen en promotie aan te pas”, weet Bart. “Het was een gigantisch succes. Er kwamen toen 12.000 mensen naar Bellegem.”

Bart Verbrugge kon als voorzitter ook al vijf jaar de West-Vlaanderen Cycling tour voor nieuwelingen mee vorm geven. Drie jaar geleden werd daarnaast ook een wedstrijd voor aspiranten gelanceerd. Ook de befaamde Witte Donderdagprijzen zal hij niet vergeten. “Deze bestaat al van lang voor mijn tijd. We zijn dit jaar al toe aan de 69ste editie.”

Frisse ideeën

Het is Barts bedoeling om op een gezonde manier de overdracht van het voorzitterschap te regelen. “Misschien moeten er nieuwe krachten met frisse ideeën aangetrokken worden om verder te gaan.” Bart Verbrugge neemt niet enkel afscheid als voorzitter maar ook als bestuurslid. “Als fervent wielerliefhebber blijf ik natuurlijk sponsor”, besluit hij. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier