Bart trouwt en trakteert… met zijn eigen biertje

Redactie KW

Pont d’Amour is niet langer meer uitsluitend de bijnaam van een brug in Nieuwkerke, maar ook van een lokaal biertje.

Pont d’Amour, zo wordt de brug over de oude tramweg in Nieuwkerke genoemd. Nu Nieuwkerkenaar Bart Cuvelier (46) in het huwelijk treedt met Magdaline Vanhoorneweder (39) is Pont d’Amour ook een bier en een traktaat voor iedereen die op 15 mei aanwezig is op de schieting voor het koppel. Het bier is het allereerste brouwsel van de microbrouwerij Craeynest uit Wevelgem.

Pont d’Amour is een amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 8,5 %. “We werkten met twee soorten gerst en twee soorten Poperingse hoppe,” legt Brecht Craeynest uit. “Het is net geen bom van 10 graden geworden, maar toch wel een pittig degustatiebier. Er werden geen chemische middelen gebruikt tijdens het brouwproces. Net omdat de hoppe een ideaal natuurproduct is om het bier goed te bewaren en ook te zorgen voor een steeds terugkerende heerlijke schuimkraag.”

Met Pont d’Amour naar Italië?

Het bier Pont d’Amour komt na de schieting van 15 mei ook in de lokale cafés in een bijhorend tulpglas. “Dan ook zal ik aan de klanten van mijn fotografiestudio een glas Pont d’Amour aanbieden. Hier zal het bier al dan niet in geschenkverpakking verkocht worden.” In Nieuwkerke is Pont d’Amour meteen het derde lokaal bier. Eerder verschenen de Bosgeus en de JJ Crowe.

Voor de brouwers Brecht, Jan en Gino Craeynest krijgt dit eerste brouwsel ondertussen een vervolg. “We zijn bezig met een aantal varianten van de Pont d’Amour en brengen straks de Baron uit, een blond en bruin degustatiebier. Aangezien we allen in de informaticasector werken, zullen we het bier vooral via het net promoten. We hopen onder meer in Italië, waar Belgisch bier nu zeer trendy is, een afzetmarkt te vinden.

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.