Bart Tommelein zingt Hazes-smartlap op radiozender Joe

Bart Tommelein.
Redactie KW

Donderdagmorgen kon heel Vlaanderen meegenieten van het zangtalent van toekomstig Oostends burgemeester Bart Tommelein. Bij het ochtendduo Sven & Anke van radiozender Joe gaf hij de André Hazes-smartlap ‘Een beetje verliefd’ ten beste.

Bart Tommelein, nu nog Vlaams minister, maar vanaf nieuwjaar burgemeester van Oostende, was een tijdje geleden te gast bij Ann Van Elsen in De Familie Van Elsen op Joe. Daar vertelde hij dat hij in zijn thuisstad Oostende wel eens André Hazes zingt voor vrienden en familie. Dat was Sven & Anke niet ontgaan en dus hebben ze Tommelein gevraagd of hij ook eens op nationale radio een liedje van André Hazes zou willen zingen. Van het resultaat kan je nog eens genieten op onderstaande video.

(Lees verder onder video)

https://www.youtube.com/watch?v=l64A5mRu-48

Tommelein zingt al heel lang schlagers in beperkte kring, maar kwam in mei 2015 voor het eerst naar buiten met zijn verborgen talent op het Noordzeefestival, een jaarlijks eetfestijn voor zijn sympathisanten in Oostende. Toen zong hij ook ‘Een beetje verliefd’.

“Vroeger zong ik bij de scouts, nu gebeurt het al eens in mijn vriendenkring”, vertelde hij toen. “Een schlager is volks en maakt mensen blij. Ik zing ook nummers van Vlaamse zangers: Willy Sommers, Bart Kaëll, Paul Severs… In mijn auto draai ik ook wel eens een schlager. ‘Hij is weer vertrokken’, zegt mijn chauffeur dan. Maar ik hou ook van andere muziek hoor. Ik ben een geschoold muzikant hé! Ik leerde klarinet spelen en speelde als jobstudent in de Koninklijke Stadsharmonie. Wij speelden toen elke dag op de kiosk op het Wapenplein. Ik was ook lid van de fanfare van het college.”

In oktober 2016 zong Tommelein op VTM het duet ‘Hoeveel ik van je hou’ van Bart Peeters met collega-minister Liesbeth Homans naar aanleiding van Rode Neuzen Dag. En ook donderdagmorgen wist hij heel Vlaanderen nog eens te verblijden met zijn gezang.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier