Bart Tommelein wordt opa van de kleine Elena

Bart Tommelein werd op vrijdag 7 december voor het eerst opa van een kleindochter. Elena De Wannemaeker werd geboren om 13u11 in het Oostendse AZ Damiaan. De kleine spruit woog 4.080 gram en werd bij de geboorte 51,5 cm gemeten.

Bart Tommelein poseert trots met zijn kleindochter, samen met papa Nick. Mama Liesbeth zag het nog niet zitten om op de foto te gaan. De kleine Elena was duidelijk minder enthousiast. © (Foto JR)

Papa Nick De Wannemaeker (32) en mama Liesbeth Tommelein (31) zijn in de wolken met de geboorte van hun kleine meisje. “Gelukkig ging de bevalling heel erg vlot“, vertelt mama Liesbeth. “Elena kwam een week te laat ter wereld, ze vond het blijkbaar erg gezellig in mama’s buik. Vrijdag werd de bevalling uiteindelijk ingeleid.” Opa Bart Tommelein leeft momenteel naar eigen zeggen op een wolk. “In het voorjaar werd mijn zoon Arthur ingeschakeld om mij duidelijk te maken dat ik opa werd. Hij kreeg een t-shirtje aan met het woord ‘noenkeltje’. Op die manier werd ik aangenaam verrast. Het is onvoorstelbaar wat het met een mens doet. Zo voor de eerste keer opa worden is niet te beschrijven in woorden. De grote vraag was uiteraard: wordt Elena geboren voor ik officieel als burgemeester word voorgedragen of niet? Het antwoord is er.” Als we de toekomstige burgemeester van Oostende vragen wat hij nu leuker vindt: burgemeester worden of opa worden, antwoordt hij het volgende: “De meeste mensen worden opa, maar de meeste mensen worden geen burgemeester. Heel veel mensen ervaren dat leuke gevoel om grootouder te worden. Op persoonlijk en op emotioneel vlak kan het wel tellen. Het is een topmoment in je leven. Mijn collega, Ben Weyts, noemde het een boerenjaar voor Tommelein.”

In 2019 wordt Bart Tommelein trouwens voor de tweede keer opa. Ook zijn dochter Astrid en haar partner verwachten een kindje. “In mei wordt inderdaad mijn tweede kleinkind geboren. Of er bij de kleinkinderen opvolging inzit? Wie weet, hé. Maar dat kan ook bij mijn kinderen nog het geval zijn. Ze zijn nog jong en kunnen nog alle kanten uit”, besluit Bart Tommelein.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.