Bart Tommelein tijdens jaarlijkse nieuwjaarsspeech: “We willen een veilige stad”

In Oostende kwamen zondag, samen met de burgemeester en schepenen, heel wat mensen klinken op het nieuwe jaar.

© JRO

Het Wapenplein, in het centrum van de stad, liep goed vol voor de nieuwjaarsreceptie van de stad voor alle Oostendenaars en tweedeverblijvers. De stad bood er gratis drank aan, maar niet voor men een gratis herbruikbare beker had gehaald. Daarmee zet de stad verder in op duurzaamheid. Het Aimée Thononkoor en het kinderkoor Kolibrie zorgden voor de muzikale toets.

Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) wenste alle Oostendenaars een gelukkig Nieuwjaar. Hij had het in zijn speech over het eerste jaar als burgemeester nadat hij op 2 januari 2019 de burgemeesterssjerp overnam van zijn voorganger Johan Vande Lanotte. “We willen een veilige stad waar het goed is om te vertoeven en een strenge aanpak voor wie naast de lijnen blijft lopen. We willen streven naar een stad en een strand die toegankelijk is voor iedereen”, klonk het in de speech van de burgemeester.

Hij had het ook even over het Thermae Palace. “Het Thermae Palace is één van de paradepaardjes van de stad en zal worden aangepakt. We herstellen ons patrimonium in ere”, klonk het. De burgemeester gaf ook toe dat er soms al eens fouten of onjuiste inschattingen gemaakt worden. “Men mag dan kritisch zijn en men mag dat zeker opmerken”, verduidelijkt Tommelein. “Het is goed dat er mensen zijn die die taak op zich nemen. Maar dat kan op een constructieve manier. Het spelen op de man of de vrouw en die mensen uitschelden op sociale media is echter niet de juiste manier om dat te doen.”

De burgemeester sprak ook over ambitie met de stad. “We willen kwaliteitsvol onderwijs en kinderopvang. Maar ook een goeie job voor iedereen, een comfortabele woning en een plaats waar men zich veilig en welkom voelt, waar men ook vandaan komt. Zo’n stad maak je echter niet op een dag of een jaar. Dat vraagt wat geduld en vertrouwen in elkaar. Door hier bijeen te komen tonen we dat we dat allemaal belangrijk vinden”, besloot de burgemeester zijn speech.

De receptie werd afgesloten door een dj dat een speciale kerstsessie bracht.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.