Bart Tommelein geeft plaatsverbod aan amokmakers in zwembad

Maandag bij de opening van het buitenbad was het meteen prijs. © a-JRO
Redactie KW

Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) trekt ten strijde tegen amokmakers in het stedelijk zwembad met een plaatsverbod.

De politie heeft de voorbije drie dagen twee keer een bende Brusselse jongeren buiten moeten zetten na hevig overlast. “Ze krijgen een plaatsverbod van drie maanden. Daarmee is meteen duidelijk dat wij dit niet tolereren. Gaan ze toch nog naar ons zwembad, worden ze meteen twaalf uur bestuurlijk opgesloten“, duidt Tommelein.

Maandag bij de opening van het buitenbad, was het meteen prijs. Een tiental Brusselse jongeren viel badgasten en redders lastig. Vervolgens zetten ze de kleedkamers op stelten. De politie verwijderde het tiental uit het zwembad, maar moest woensdag alweer terugkeren. Opnieuw Brusselse jongeren, onder wie enkelen die op maandag voor overlast zorgden, maakten amok in de toiletten. Ook zij werden uit het zwembad gezet.

Een signaal stellen

“In overleg met de korpschef heb ik plaatsverboden uitgevaardigd voor de jongeren die maandag en woensdag het zwembad op stelten zetten. Drie maanden lang mogen ze niet in het zwembad komen. Doen ze dat toch, is er de mogelijkheid om hen meteen twaalf uur bestuurlijk op te sluiten. Zelfs indien ze niet opnieuw voor overlast zorgen”, reageert Bart Tommelein. “We moeten een signaal stellen dat we dit niet tolereren.”

“Het principe van plaatsverboden is al veel langer van toepassing voor heethoofden in de Oostendse uitgangsbuurt en wordt nu eveneens toegepast in het zwembad. Ook wie in de toekomst nog voor overlast zorgt, riskeert dus een plaatsverbod. Dat kan overigens ook voor wie op het strand zijn boekje te buiten gaat”, voegt Tommelein toe.

Bodycams of registratieplicht zoals in Koewacht zijn een brug te ver.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier