https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bart Snauwaert wint 11de Persprijs van de Tieltse Perskring

Redactie KW

Bart Snauwaert, directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, heeft de elfde driejaarlijkse Persprijs van de Tieltse Perskring in de wacht gesleept. Hij haalde het voor de andere genomineerden Céline D’Hulst, Ronny Ostyn en Michiel De Jaeger.

Snauwaert werd zo beloond voor zijn vele cultuurengagementen. Zo is hij naast directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, ook al 45 jaar lid en 30 jaar dirigent en bestuurslid van Zanglust. Daarnaast is hij medeoprichter en drijvende kracht achter Apero Con Fuoco, een platform voor Tieltse muzikanten met maandelijkse aperitiefconcerten in Theater Malpertuis. Ook is hij secretaris bij het Symfonieorkest Vlaanderen.

Tijdens de prijsuitreiking in de raadzaal van het stadhuis van Tielt zorgde Sofie Vanherle met haar klavecimbel voor de muzikale intermezzo’s en na interviews met de genomineerden, kwam uiteindelijk Snauwaerts moment de gloire. Als winnaar van de Persprijs ontving hij ‘Excelsior’ een kunstwerk van de hand van Pittemnaar Marc Vanhecke.

Snauwaert was blij met de erkenning. “Ik wil iedereen bedanken die dit mee mogelijk gemaakt heeft. Soms heb ik echt het gevoel dat ik met mijn gat in de boter gevallen ben. In lijn met het kunstwerk dat ik heb mogen ontvangen, ga ik proberen om te blijven ‘excelleren’. Al hoop ik dat cultuur nu gespaard mag blijven van tegenslagen zoals corona”, klonk het.

(TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.