Bart Peeters, Koen Crucke en Urbanus brengen verrassingsbezoek aan Zeepreventorium

Redactie KW

Een anders doodgewone woensdagnamiddag, had deze week een leuke verrassing in petto voor de kinderen in het Zeepreventorium.

Het verrassingsbezoek werd georganiseerd door STISA, het vrijwilligersinitiatief van Zottegemnaar Stijn De Bruycker en zijn zus Isabelle.

“Zes jaar geleden al kwamen we op het idee om in de eindejaarsperiode samen iets te doen voor ernstig zieke kinderen. Sinterklaas is dan weer naar huis vertrokken en we vieren Nieuwjaar allemaal toch liever thuis dan in het ziekenhuis”, vertelt Stijn. Het initiatief van Stijn en zijn zus begon in 2010 met een jaarlijkse inzameling van nieuw speelgoed voor de kinderen, dat ze aankochten met vrije giften. “Met Kelly Pfaff en Lorenzo Staelens hadden we al vrij snel een geschikte meter en peter voor ons initiatief. Jaar na jaar hebben er zich dan nieuwe BV’s geëngageerd en dankzij die samenwerking kunnen we de kinderen sindsdien bovenop dat speelgoed ook nog eens een leuke namiddag bezorgen. De BV’s brengen hen dan een bezoekje op de kamer en maken graag tijd voor een foto en een handtekening. Hun aanwezigheid alleen al is voor die kinderen een hart onder de riem, en als ze dan ook nog eens een Urbanusstrip krijgen of op een liedje van Bart Peeters getrakteerd worden, kan de pret helemaal niet meer op.”

Na UZ Gent kwam dit jaar het Zeepreventorium aan de beurt. Behalve meter Kelly Pfaff en peter Lorenzo Staelens toverden ook Urbanus, Bart Peeters en Koen Crucke er een glimlach op de gezichten.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier