Bart Meeuw nieuwe voorzitter van OVD Dubbeldeckers

Bart Meeuw (rechts) neemt het stokje als voorzitter over van Kristof Roegiers. (foto LB)
Redactie KW

Het werd een stil carnavalsjaar in Poperinge, maar naar jaarlijkse gewoonte organiseert de carnavalsvereniging Orde van de Dubbeldeckers wel hun eetfestijn op 17 en 18 oktober. Ondertussen vond bij de Orde een voorzitterswissel plaats. Bart Meeuw nam de fakkel over van Kristof Roegiers.

“Wij waren bijna klaar voor het carnavalsweekend in maart. De wagen, de kledij, het decor,… Alles was al bijna af. Dat het carnaval werd afgelast, was dus een domper. Nu beseffen we wel dat het de beste keuze was. Later kregen we nog te horen dat er een aangepaste zomereditie zou worden voorzien. We hadden weer een beetje hoop, maar dat was helaas ook tevergeefs”, zegt Bart Meeuw, de nieuwe voorzitter van OVD Dubbeldeckers. Hij neemt de taak over van Kristof Roegiers.

“Ik was vroeger lid van de Dubbeldeckers, maar ben een tijdje gestopt om de organisatie van het carnavalsweekend uit te bouwen met vzw Keikoppencarnaval. Dat heb ik acht jaar gedaan. Toen ik vorig jaar stopte bij vzw Keikoppencarnaval werden mijn partner ik weer lid van de Dubbeldeckers. Ik hoorde van Kristof dat hij het voorzitterschap niet kon combineren met het café en zo werd ik een klein jaar lang klaargestoomd om het van hem over te nemen.”

Winterklassieker

De carnavalsvereniging blijft niet bij de pakken zitten en organiseert op 17 en 18 oktober hun jaarlijkse eetfestijn. “Dat doen ze elk jaar om de kas wat te spijzen. Nu zullen de inkomsten van het eetfestijn voornamelijk gebruikt worden om de kosten van de huur van onze loods te kunnen betalen, want ook in coronacrisis loopt die gewoon door”, zegt Bart. “Dit jaar gaan we voor een oeroude winterklassieker in plaats van ons ribbetjesfestijn. We vonden het tijd voor verandering en gaan voor hutsepot met worst. Voor wie dat niet lust, is er ook nog een koude schotel.”

Het eetfestijn gaat door op 17 en 18 oktober in zaal Den Braband. “Op zaterdag start het festijn om 19.11 uur en op zondag staat de aperitief koud vanaf 11.33 uur. Volwassenen betalen 15 euro en kinderen 8 euro.” (LB)

Reserveren kan via 0476 66 87 01, 0491 36 18 84, meeuwbart@hotmail.com of in het lokaal Café Saint-George.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier