Bart Kyndt lanceert eigen biertje en droomt van microbrouwerij

Met de lancering van een eigen biertje wilden Bart Kyndt en Cindy Vandecasteele uit Lissewege voor wat publiciteit zorgen voor hun logies château-ferme Des Abys in de Ardennen. Maar het biertje smaakt naar meer. “Op termijn willen we in een vleugel van het kasteel een eigen microbrouwerij starten.”

Cindy en Bart kunnen nu ook hun eigen bier inschenken. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Cindy en Bart kunnen nu ook hun eigen bier inschenken. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe

Naast de liefde voor de Ardennen en hun kasteelhoeve Des Abbys hebben Bart Kyndt en Cindy Vandecasteele ook een liefde opgevat voor een van onze Belgische topproducten: bier. Vooral Bart is een grote liefhebber van het edele gerstenat en besloot in samenwerking met brouwerij Stockhove uit Waardamme (Oostkamp) een eigen biertje te lanceren.

“Dit eigenlijk voornamelijk vanuit het idee om het te gebruiken als promotie en welkomstgeschenkje voor ons vakantieverblijf in de Ardennen dat we verhuren aan groepen en families”, zegt Bart Kyndt. “We wilden wel eens iets origineler kunnen aanbieden dan een fles cava bij aankomst van de gasten. Bier met dezelfde naam als onze kasteelhoeve leek dan ook ideaal, zelf een grote bierliefhebber zijnde.”

Bart en Cindy bezochten al altijd graag Frankrijk en ons Franstalige landsgedeelte en waren al een tijdje op zoek om een vakantiewoning te kopen. In 2017 botsen ze op Château Des Abbys in de Belgische Ardennen, in het dorpje Opont meer bepaald. “Na heel wat verbouwingswerken, waarbij mijn echtgenote instond voor het gros van de inrichting en decoratie, konden we het kasteel in 2019 openstellen voor het publiek”, stelt Bart Kyndt. “En nu zijn we wel aangenaam verrast door het succes van ons biertje. Het is dus een blonde tripel met licht bittere toets en ook hinten van kardemon en koriander. De eerste bestellingen waren natuurlijk voor vrienden en kennissen, maar nu leert ook een ruimer publiek het kennen en kennelijk bijzonder waarderen. Nu denk ik eraan om zelf een receptuur voor een tweede biertje samen te stellen én het ook zelf te gaan brouwen. Daarvoor zou ik dan natuurlijk een cursus zythologie volgen. En waar ik echt van droom… dat is om in een nu leegstaande vleugel van het kasteel in de Ardennen een eigen microbrouwerij op te starten. Daarvoor voeren we nu besprekingen met de bevoegde diensten ter plaatse, dus het is niet de bedoeling dat het bij een droom blijft.”

>> Meer info: www.chateaufermedesabys.be of bart.kyndt79@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.