In deze tijden van corona blijf ik wel genereus"

Bart De Wispelaere (35) zorgt voor zijn 3-jarig dochtertje, dat lijdt aan autisme. "Ik ben alleenstaand. Door de zorgbehoefte van mijn dochter kan ik moeilijk flexibel werk vinden. Momenteel leef ik van een uitkering."

Maar dat houdt Bart niet tegen om zich in te zetten voor anderen. "Ik stapte enkele maanden geleden als vrijwilliger mee in het project 't Verschil uit Menen, een organisatie die hulp biedt aan mensen in armoede. Ik stockeer weggegeven spullen, zoals speelgoed en kledij, in mijn woning aan Bollingstraat 7 in Ieper en schenk deze aan mensen, die het niet kunnen betalen."

Sinds kort biedt Bart ook gratis computerdiensten aan alle Ieperlingen. "In deze tijden van corona merk ik hoe egoïstisch sommigen worden. Denk maar aan het overprijzen van levensnoodzakelijke middelen, hamsteren en toiletpapier verzamelen voor god weet wat. Ik blijf genereus: wie hulp nodig heeft bij computerproblemen mag een afspraak maken, ook in het weekend. Ik reken enkel mijn kosten aan, zoals de winkelprijs voor een nieuwe Windowsversie. Mijn eigen uren zijn gratis. Alles wat mij geen geld kost, kost de mensen ook niets. Ook oude computers, laptops, toetsenborden, muizen en schermen zijn welkom. Ik geef de computers een tweede leven voor wie deze niet kan aankopen."

Door de maatregelen rond het coronavirus kloppen meer mensen bij Bart aan om hun laptops op orde te zetten. "Een oudere man wou bijvoorbeeld chatten met zijn broer, die in het ziekenhuis ligt, en leerlingen moeten plots meer schoolwerk verrichten met de laptop thuis."

Zo goed als nieuw

"Ik zag de oproep van Bart op Facebook en de vele positieve reacties", vertelt Deborah Willepotte (39), die de laptops van haar twee dochters binnenbracht. "Door het coronavirus beginnen mijn kinderen via livestream lessen te volgen en met de laptop schooltaken te maken. Hun toestellen liepen na een paar minuten vast. Nu zijn de laptops zo goed als nieuw. Dankzij het vele werk van Bart heb ik geen boze tieners meer aan mijn hoofd. Hij is een prachtmens."

Bart benadrukt dat hij geen computerwinkel uitbaat. "Ik doe alles op eigen tempo aan de livingtafel. Om besmetting te voorkomen neem ik voldoende maatregelen, zoals het reinigen van de toestellen die binnenkomen. Waarom ik het doe? Om mensen te helpen en mijn tijd nuttig te besteden." (TP)

In deze tijden van corona blijf ik wel genereus"Bart De Wispelaere (35) zorgt voor zijn 3-jarig dochtertje, dat lijdt aan autisme. "Ik ben alleenstaand. Door de zorgbehoefte van mijn dochter kan ik moeilijk flexibel werk vinden. Momenteel leef ik van een uitkering."Maar dat houdt Bart niet tegen om zich in te zetten voor anderen. "Ik stapte enkele maanden geleden als vrijwilliger mee in het project 't Verschil uit Menen, een organisatie die hulp biedt aan mensen in armoede. Ik stockeer weggegeven spullen, zoals speelgoed en kledij, in mijn woning aan Bollingstraat 7 in Ieper en schenk deze aan mensen, die het niet kunnen betalen."Sinds kort biedt Bart ook gratis computerdiensten aan alle Ieperlingen. "In deze tijden van corona merk ik hoe egoïstisch sommigen worden. Denk maar aan het overprijzen van levensnoodzakelijke middelen, hamsteren en toiletpapier verzamelen voor god weet wat. Ik blijf genereus: wie hulp nodig heeft bij computerproblemen mag een afspraak maken, ook in het weekend. Ik reken enkel mijn kosten aan, zoals de winkelprijs voor een nieuwe Windowsversie. Mijn eigen uren zijn gratis. Alles wat mij geen geld kost, kost de mensen ook niets. Ook oude computers, laptops, toetsenborden, muizen en schermen zijn welkom. Ik geef de computers een tweede leven voor wie deze niet kan aankopen."Door de maatregelen rond het coronavirus kloppen meer mensen bij Bart aan om hun laptops op orde te zetten. "Een oudere man wou bijvoorbeeld chatten met zijn broer, die in het ziekenhuis ligt, en leerlingen moeten plots meer schoolwerk verrichten met de laptop thuis.""Ik zag de oproep van Bart op Facebook en de vele positieve reacties", vertelt Deborah Willepotte (39), die de laptops van haar twee dochters binnenbracht. "Door het coronavirus beginnen mijn kinderen via livestream lessen te volgen en met de laptop schooltaken te maken. Hun toestellen liepen na een paar minuten vast. Nu zijn de laptops zo goed als nieuw. Dankzij het vele werk van Bart heb ik geen boze tieners meer aan mijn hoofd. Hij is een prachtmens."Bart benadrukt dat hij geen computerwinkel uitbaat. "Ik doe alles op eigen tempo aan de livingtafel. Om besmetting te voorkomen neem ik voldoende maatregelen, zoals het reinigen van de toestellen die binnenkomen. Waarom ik het doe? Om mensen te helpen en mijn tijd nuttig te besteden." (TP)