Bart De Bock nieuwe directeur AZ Damiaan Oostende

Hannes Hosten

Vanaf 1 mei wordt Bart De Bock de nieuwe directeur van het AZ Damiaan in Oostende. Dat heeft de raad van bestuur dinsdag beslist.

Bart De Bock volgt Peter Verhulst op, die sinds 2008 algemeen directeur was van het AZ Damiaan, maar nu aan de slag gaat als algemeen directeur van het O.L.V.-ziekenhuis in Aalst. Dat werd in oktober vorig jaar al bekendgemaakt. “De raad van bestuur herhaalt haar dank voor de vele verdiensten van Peter Verhulst en wenst hem veel succes toe in zijn nieuwe functie”, luidt het.

Voorheen AZ Delta Roeselare en Sint-Lucas Gent

Bart De Bock studeerde master handelswetenschappen optie accountancy aan EHSAL, behaalde verschillende bijkomende masteropleidingen in de rechten en in financiën, onder meer aan de VU Brussel en aan EHSAL, en volgde een International MBA for executives aan de Vlerick Management School. Naderhand heeft Bart De Bock nog een master in management en beleid van de gezondheidszorg gevolgd aan de Universiteit Gent.

Na een eerste werkervaring bij onder meer het Ministerie van Financiën en Petercam Brussel, doorliep Bart De Bock een aantal leidinggevende functies bij KBC Securities Brussel. In 2010 startte hij zijn loopbaan in de ziekenhuissector als financieel-administratief directeur en personeelsdirecteur in het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare en naderhand als financieel-administratief directeur in AZ Delta Roeselare. Sinds 2015 is Bart De Bock werkzaam als financieel-administratief directeur van AZ Sint-Lucas Gent.

Netwerkvorming

“Naast de vele uitdagingen in het AZ Damiaan zal Bart De Bock ook de opdrachten in het kader van de netwerkvorming en in het kader van de samenwerking van de ziekenhuizen in Oostende opnemen”, zegt de raad van bestuur. “Met de aanstelling van Bart De Bock zijn wij ervan overtuigd de toekomst van het AZ Damiaan in het snel veranderend ziekenhuislandschap te kunnen verzekeren, met blijvende aandacht voor een kwaliteitsvol en toegankelijk zorgaanbod.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.