Barrio de Tango opent de deuren

Davy Spriet leert je zeker enkele danspasjes! © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op zondag 30 juni opent een nieuwe bar de deuren in de site Oud Sint-Jan. Geen doorsnee bar maar wel een zaak waar de Argentijnse tango centraal staat. Davy Spriet is samen met acht andere tangoliefhebbers de bezieler achter Barrio de Tango

“Ik ben al jarenlang gepassioneerd door tango. Voor mijn werk heb ik veel gereisd, ook in Zuid-Amerika en overal ontdek ik de kracht van deze dans. Tango is meer dan een dans, het is ook een cultuur waarin ook veel Europese invloeden aanwezig zijn”, vertelt Davy Spriet, een van de drijvende krachten achter deze Brugse tangobar.

Nieuwe plek

“We hebben met negen mensen, allemaal tangoliefhebbers- en dansers waarvan overigens niet iedereen elkaar kende, samen gekomen om te brainstormen over een project om samen de tango te dansen, te beleven in Brugge. Het moest wel in de Brugse binnenstad zijn want de meeste van ons wonen in het centrum. En het was en is ook niet de bedoeling om de concurrentie aan te gaan met andere tango projecten in het Brugse. Integendeel; we willen die rond tango actief zijn samen brengen; hen een nieuwe ontmoetingsplek geven. Iemand uit ons gezelschap kende een persoon die betrokken is bij Oud Sint-Jan en zo kwamen we te weten dat er hier nog een zaal is die relatief weinig gebruikt wordt.”

Iedereen is er in de eerste plaats welkom om een glas te komen drinken.

Drink een glaasje en misschien krijg je spontaan zin om te dansen

“En misschien krijgen ze dan wel spontaan zin om ook te beginnen dansen”, lacht Davy. “Gedurende de zomer zijn we open op donderdag, vrijdag, en zaterdag telkens vanaf 19 uur. Op donderdag zijn er initiatielessen.”

Zondag opening

“Ook na de zomer gaan we door en dan komen er ook nog lessen bij op dinsdag- en woensdagavond. Starten doen we dus met onze opening op zondag 30 juni vanaf 16 uur tot 23 uur. Voor die feestelijke gelegenheid hebben we Tango DJ Prinz uitgenodigd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier