Barmedewerkster Veerle springt in dze coronatijden mee in wzc De Vliedberg

Veerle met bewoonster Annie Lescrauwaet in De Vliedberg. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Veerle met bewoonster Annie Lescrauwaet in De Vliedberg. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Veerle Decock (43) uit Lissewege werkt al 16 jaar in het Mintus dienstencentrum Levensvreugde in Lissewege. Ze is er gastvrouw in de bar, maar helpt ook met het organiseren van activiteiten en cursussen. Sinds de lockdowns springt ze bij in woonzorgcentrum De Vliedberg.

Zowel bij de eerste sluiting van het dienstencentrum in het voorjaar als bij de tweede sluiting nu, ging Veerle meehelpen in het Mintus woonzorgcentrum De Vliedberg in Sint-Pieters.

“Het is nu de tweede keer dat ik meedraai in De Vliedberg. Ik doe het bijzonder graag en ik merk dat het personeel erg dankbaar is. Ik help ze met kleine taken om hen te ontlasten in deze drukke coronatijden. Zo stop ik de bewoners in bed, help ik bij het uitdelen van de koffie en kan ik ook tijd uittrekken voor een babbel met de bewoners.”

“Elke morgen ga ik alle bewoners even groeten. Ook zij zijn bijzonder dankbaar. Het is zo leuk om een lach op hun gezicht te kunnen toveren.”

Omgaan met dementie

In het woonzorgcentrum verblijven voornamelijk dementerende senioren. “Dankzij het enthousiaste team heb ik leren omgaan met die mensen. Je moet hen tot rust kunnen brengen en het juiste antwoord geven. In het dienstencentrum krijg je minder vaak met dementie te maken. Het gaat meestal om senioren die nog scherp van geest zijn en aan tal van activiteiten meedoen”, vertelt Veerle.

Naast haar werken nog twee andere personeelsleden van de dienstencentra in De Vliedberg. Zo werkt Vanessa Pfaff van het Mintus dienstencentrum Van Volden er nu op de derde verdieping. Ook personeel van de Brugse musea heeft al meegedraaid in De Vliedberg, dat geleid wordt door Liesbeth Parrein.

Veel steun

“Ik heb al de vraag gekregen of ik hier wil blijven werken”, zegt Veerle. Ze kan dan ook erg goed met senioren omgaan en biedt steeds een luisterend oor. “Ik zou het wel graag doen, want ik kom dagelijks met veel plezier naar De Vliedberg, maar in Lissewege woon ik om de hoek van mijn werk. In de zorg heb je ook wisselende uren en dat schrikt me af.”

“Ik ben vol lof voor het hele team, zowel voor hun inzet voor de bewoners als voor de steun en opvang die je hier krijgt. Ook van de stagiairs hoorde ik dat. Zo kreeg ik meteen steun na het overlijden van een bewoner waar ik, samen met de familie, bij was.”

“Het zullen in elk geval twee leerrijke periodes geweest zijn voor mij”, besluit Veerle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier