Barbier Mr. Steve uit Roeselare terug open op 1 februari: “Moeten een signaal geven”

Alhoewel de beoefenaars van een contactberoep wellicht pas vanaf 1 maart terug aan de slag mogen, kunnen klanten van barbier Mr. Steve alweer een afspraak vastleggen vanaf 1 februari. “Dit is een duidelijk signaal dat de huidige toestand niet langer zo verder kan.”

Mr. Steve zorgt ervoor dat alles uiterst veilig gebeurt. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Mr. Steve zorgt ervoor dat alles uiterst veilig gebeurt. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

Woensdagmiddag regende het telefoontjes bij barbier Steve Desseyn van Mr. Steve Barbershop in de Middenstraat in Roeselare. Verschillende klanten hadden even voordien het bericht van de barbier op sociale media gezien waarin Steve vermeldde dat hij vanaf 1 februari opnieuw de deuren van zijn zaak opende. Net zoals vele andere kappers die de voorbije weken via tal van acties hun ongenoegen lieten blijken, zit ook Mr. Steve momenteel met de handen in zijn eigen haar. “Ik belde dinsdag nog minutenlang met Thomas van Haartiest in Kortrijk. We hebben er, zoals de meesten, meer dan genoeg van. Alle kosten lopen door en er komt niets binnen. Genoeg corona. Assez est assez.”

Alhoewel dat volgens de huidige maatregelen niet mag, wil Steve op maandag 1 februari ’s avonds de deuren van zijn zaak terug openen. “Op afspraak, met een mondmasker aan, helemaal veilig. Maandag ging ik nog naar de tandarts. Dat mag wel, maar naar de kapper mag men niet gaan. Heel erg jammer.” Of er op 1 februari weldegelijk geknipt en geschoren wordt bij Mr. Steve valt voorlopig nog af te wachten. “Ik heb de klanten die belden gezegd dat er een boete kan volgen. We zien wel nog hoe we dit aanpakken. Met mijn oproep naar de klanten toe op sociale media wou ik vooral een signaal geven. Het kan zo niet langer meer verder.”

“We doopten onze actie KMK of ‘kust mien kloten’. Het is niet de bedoeling om er een circus van te maken. Integendeel. We heropenen onze zaken op afspraak en met alle voorzorgsmaatregelen zoals mondmaskers, handgel, afstand,… Het zou heel mooi zijn moesten er nog een pak andere collega’s zich bij ons aansluiten. Samen staan we sterker.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.