Barbecuefestijn voor uitbouw voedselbedeling ‘t Free Shopke

Roland Heyndels, Annick Vandermeersch, Magina Verstraete, Lotte en Hanne Commeene, Nancy en Dimitri Dumon en Johan Dirks nodigen iedereen uit op de barbecue ten voordele van ‘t Free Shopke. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Magina Verstraete van ’t Free Shopke, de voedselbedeling in Groot-Ledegem, organiseert op zondag 23 juli een barbecuefestijn. De opbrengst wordt gebruikt voor het uitbouwen van de voedselbedeling. “We merken dat de nood groter wordt.”

Net voor de coronacrisis startte Magina Verstraete ’t Free Shopke op. “Vroeger hielp ik al bij de vzw Armoede Vlaanderen. Vanuit de vzw kwam de vraag of ik hier in de streek ook voedsel wou bedelen. Ik startte met de voedselbedeling vanuit ons eigen huis in de Sint-Jansstraat in Rollegem-Kapelle. Daar waar in het begin slechts enkele gezinnen een beroep op ons deden, zijn dit inmiddels een veertigtal gezinnen uit Groot-Ledegem en de buurgemeenten.”

Op zoek naar nieuwe locatie

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van ’t Free Shopke betaalt men 10 euro per maand. “Hiervoor kan men twee keer per week langskomen om voedsel op te halen. We merken dat de nood aan voedselhulp groter wordt.”

De garage van waaruit Magina werkte, werd al snel te klein. Momenteel werkt ze vanuit een locatie langs de Roeselaarsestraat. “We kijken momenteel uit naar een andere, ruimere locatie om dit initiatief verder uit te kunnen bouwen.”

BBQ met randanimatie

Om de werking van ’t Free Shopke te kunnen verbeteren, organiseert Magina op zondag 23 juli een barbecuefestijn in De L!NK in Sint-Eloois-Winkel. Inschrijven vooraf is noodzakelijk en kan tot en met 18 juli via Magina op het nummer 0474 48 51 81. Volwassenen betalen 20 euro, kinderen tot 12 jaar 10 euro. In de prijs is een een consumptie inbegrepen.

Het evenement start om 11 uur. “We voorzien ook heel wat randanimatie. Zo zijn er optredens van Marino Punk, Conny & Ray, Dannya en Debbie & Robbe en is er een springkasteel. De opbrengst van het evenement zal gebruikt worden voor de aankoop van nieuw materiaal zoals diepvriezers, tafels en karretjes om het voedsel te vervoeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier