Barbecueën voor het goede doel in Ardooie

De Pekkers steunen de Brailleliga via de Warmste Week. © (foto JCR)
Redactie KW

De Pekkers, een vriendengroep met Ardooise roots, organiseert op zondag 15 december voor de tweede keer een eetfestijn en truffelverkoop. In het kader van de Warmste Week gaat de opbrengst integraal naar de Brailleliga.

“Onze Flor is vorige week zeven jaar geworden”, zegt mama Siska Depoortere. “Hij werd zo goed als blind geboren. “Momenteel zit hij in het eerste leerjaar, in de Boomgaard. Hij wordt daar supergoed begeleid. Sinds zijn geboorte hebben we van de Brailleliga – vooral op administratief vlak – enorm veel steun gekregen. Dat ging over het aanvragen van een blindenstok, materiaal voor de computer of het aanleren van braille. Ze organiseren ook initiatieven voor blinden en slechtzienden. Vorige week konden we bijvoorbeeld goedkoper naar de Sinterklaasshow en zaten we helemaal vooraan. Er worden ook kampen georganiseerd in de paasvakantie. Zonder die steun zou alles veel moeizamer verlopen”, klinkt het dankbaar. “Die praktische hulp is voor gezinnen zoals ons onbetaalbaar. Hiervoor wilden we graag iets terug doen. We focussen ons met deze actie vooral op kinderen. Twee jaar geleden haalden we voor de ondersteuningsdienst en thuisbegeleiding van Spermalie 17.000 euro op. Dit jaar willen we eenvoudigweg nog beter doen.”

Brailleliga

Brailleliga vzw werd een kleine honderd jaar geleden gesticht voor blinde en slechtziende personen. Ze biedt over het hele land gratis dienstverlening. Vandaag helpt de liga een netwerk van 15.000 personen van alle leeftijden. Hun zelfstandigheid, integratie en ontwikkeling staat bovenaan. Er is een sociale dienst, een concept voor vrijetijdsinvulling en een dienst begeleiding en hulp in het dagelijkse leven. Ook voor beroepsopleiding en arbeidsbemiddeling heeft de vzw specialisten in huis. Daarnaast biedt de Brailleshop tal van technologische hulpmiddelen aan. De Brailleliga organiseert ten slotte ook preventie- en sensibiliseringscampagnes en ondersteunt jaarlijks onderzoeksprojecten in de oogheelkunde.

“Op het menu staat een heuse winterbarbecue, met een konijnenbil, bbq-worst, een brochette, krielaardappeltjes en koude groenten met aangepaste warme saus. In de prijs is ook het aperitief inbegrepen. Voor de kinderen zijn twee barbecueworsten, krielaardappelen en groenten voorzien. Volwassenen betalen 20 euro en kinderen tot twaalf jaar tien euro. Met vijfhonderd inschrijvingen is het eetfestijn zo goed als volgeboekt. Daarnaast loopt ook de truffelverkoop als een trein. Je kunt kiezen voor pakjes van 250 of 500 gram. Voor de maaltijd verzorgt het groepje Honger en Dorst een aperitiefconcert. Na het eten treedt Marcel Trijoen and friends op en als extraatje kun je genieten van de rockband Goe bezig. Flor begeleidt een van de muziekgroepjes met zijn drums.”

Het eetfestijn vindt plaats op zondag 15 december vanaf 11 uur in sporthal De Ark. Vanaf 14 uur zijn liefhebbers van een drankje of muziek gratis welkom. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier