Barbara Dex met Il Sogno van De Lovie op BAD Festival

Op de foto: Evelien Callens (tamboerijn, zang), Inez Vanalderweireldt (dwarsfluit, gitaar, zang), Tijs Veramme (grote trom, drums, keyboard), Mathieu Lemaitre (drums, cajun), Gregory Soetaert (chimes, keyboard, klokkenspel), Barbara Dex (zang), Martin Mahieu (klokkenspel, accordeon), Rik Rabaey (piano, accordeon) en Amber Moreel (tamboerijn, zang). © MD
Redactie KW

Op donderdag 25 april zingt Barbara Dex samen met Il Sogno op BAD, het belevingsfestival voor iedereen in De Panne.

Il Sogno is het huisorkest van De Lovie, centrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Poperinge. Ze mogen voor de tiende keer op rij het festival openen met een bekende Vlaamse artiest.

Dirigent Rik Rabaey: “Onze muzikanten kennen Barbara Dex van op televisie, en zij vond het erg plezant om met ons te repeteren. Op het festival zullen we twee optredens brengen: om 12.15 en om 15 uur.”

Barbara Dex: “De groep nodigde mij, via mijn manager Wim Scheur, uit om eens samen te werken voor een optreden. Ik zong nooit eerder met, maar wel al voor mensen met een beperking. De repetities verlopen heel vlot. Wij voelen elkaar heel goed aan. De set hebben we samengesteld in onderling overleg. Samen zullen we zeven nummers brengen, waaronder uiteraard mijn Eurovisielied ‘Iemand als jij’. Verder brengen we ook ‘Mia’ van Gorki, ‘Breek de stilte’ van Stef Bos en ‘Fantastig’ van Eva De Roovere. Alles klinkt heel uniek, omdat de muzikanten er hun ding mee doen.”

Il sogno is het ondertussen al wat gewoon om met grote namen op het podium te staan. Eerder stonden ze reeds in voor de begeleiding van onder meer Sabien Tiels, Willem Vermandere, Wannes Capelle, Raymond van het Groenewoud, Guy Swinnen, Yevgueni, Jelle Cleymans, Amarillys Temmerman en Jackobond van Riet Muylaert.

Het BAD Festival is een evenement van Dranouter vzw.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier