Bar vroegtijdig gesloten na inbreuken tegen coronaregels

Redactie KW

De Punta Cana Bar is vrijdag vroegtijdig gesloten omdat er te veel volk was en klanten de coronaregels niet respecteerden.

De lokale politie Arro Ieper stelde vrijdagavond enkele inbreuken vast tegen de coronaregels bij de Punta Cana Bar in de Ieperse uitgaansbuurt, waar de mondmaskerplicht geldt. Er was te veel volk aanwezig en sommige klanten droegen geen mondmasker wanneer dat verplicht was.

De politie stelde processen-verbaal op voor de uitbater en enkele klanten. Op bevel van Iepers burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) werd de horecazaak even voor middernacht vroegtijdig gesloten.

“Ik had ook de uitbater gebeld. Het was een vriendelijk gesprek en hij had begrip voor de maatregelen”, zegt ze. “Het is aan de uitbater van een horecazaak om de klanten te wijzen op de regels en om hen desnoods te vragen het pand te verlaten of zelf de politie te bellen.”

Extra controles

Zaterdagavond werden extra controles uitgevoerd. Bij nieuwe inbreuken zou de burgemeester een tijdelijke sluiting opleggen. “De opgelegde sluitingsperiode hangt af van de ernst van de inbreuken, maar de politie liet me weten dat de voorschriften werden nageleefd. Er zijn voorlopig geen verdere stappen nodig.”

Volgens politie en burgemeester worden de coronaregels over het algemeen wel gerespecteerd. Het Ieperse stadsbestuur zet gemeenschaps- en parkeerwachters en jobstudenten in om de mensen te sensibiliseren rond corona en de looplijnen en mondmaskerplicht in de afgebakende zones. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier