Bar Summerlake in Sint-Eloois-Winkel komt terug, maar in andere vorm

Op de foto hebben we Bart Vansteenkiste, Mathias Demeyer en David Vandersteene. © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Vorige zomer kon men in Sint-Eloois-Winkel op de site van De Meerhoek voor het eerst genieten van zomerbar Summerlake. De organiserende vrienden breien straks een vervolg aan het concept

“Woensdag kregen we van de Veiligheidsraad groen licht om onze plannen verder uit te werken. Door de coronacrisis wordt Summerlake anders dan vorig jaar, maar daarom niet minder gezellig. We gaan open onder de vorm van een taverne en brasserie“, aldus Bart Vansteenkiste van Zomerbar Summerlake. Op de site van de Meerhoek kunnen de vrienden tweehonderveertig mensen zetten. “Dat dat in buitenlucht kan, is natuurlijk een voordeel. We zetten de tafels wat verder uit elkaar zodat alles op een veilige manier verloopt.”

De organisatoren van de zomerbar richten zich onder andere op kwaliteitsvolle tapasplanken. Daarnaast is er inmiddels een beperkte dinerkaart opgesteld. “We zetten bijvoorbeeld echt in op mosselen. De kinderen kunnen tussen het spelen op het speelplein door ‘s namiddags genieten van pannenkoeken en ijsjes. We moeten natuurlijk ook opletten dat we niet te veel eten inslaan, want we weten nooit welke invloed de coronacrisis nog kan hebben.” In vergelijking met vorige zomer zal Summerlake langer open zijn. Vanaf 2 juli kan men er al terecht, terwijl vorig jaar pas midden juli werd gestart. “Feesten zijn er momenteel niet op De Meerhoek. We wilden dan ook de kans grijpen om langer open te zijn. De zomerbar sluit op 16 augustus terug de deuren.

Vorig jaar organiseerden de vrienden tal van nevenactiviteiten. De vrienden wachten voorlopig nog af om grote evenementen te organiseren. “Enkele work-outs zullen waarschijnlijk wel kunnen doorgaan en misschien komen er toch wel enkele dj’s. Zij zullen dan echter voor ontspannende achtergrondmuziek zorgen in plaats van opzwepende dansmuziek.” Zomerbar Summerlake zal elke dag open zijn. Op maandag, dinsdag en woensdag vanaf 14 uur, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11 uur.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier