Bar in tuinhekken zorgt voor fijne avonden met de buren in Schuiferskapelle

Kenneth, Devon, Jouvanelle, Victor, Jasmine, Laurinda en Christophe genieten aan hun burenbar van de mooie zomers. © Foto LDW
Redactie KW

Wie in de Kronkelbeekstraat in de tuin van nummers 5 en 7 staat, krijgt een vreemd fenomeen te zien: een bar tussen de twee tuinen in. De twee gezinnen die er wonen, hangen regelmatig samen aan die bar. “Zo is er wel een bijzondere band ontstaan.”

De bar tussen de twee tuinen kwam er eerder toevallig. “Het begon eigenlijk allemaal met een storm”, vertelt Kenneth Crombez (37), die samen met echtgenote Jouvanelle Van de Weghe (35) en zoon Devon (9) op nummer vijf woont. “Er was een lat van het tuinhekken losgekomen en van het een is het ander ontstaan.”

Het gezin van Kenneth woont intussen ongeveer tien jaar in de Kronkelbeekstraat, net als het gezin van Christophe Strobbe (39) die met zijn vrouw Laurinda Chapelle (33) en de kinderen Victor (5) en Jasmine (6) op nummer zeven woont. “We kenden elkaar als buur, maar je kon ons toen nog geen vrienden noemen. Met de jaren leerden we elkaar steeds beter kennen”, vertelt Laurinda. “Ik ben zelf afkomstig van Frankrijk en daar ging Kenneth met zijn gezin op reis. Na zo’n reis zijn we eens samengekomen en toen bleken we wel wat interesses te delen.”

Gat in hekken

De twee families trokken daarop eens samen naar het huis van de Planckaerts in de Ardennen en zo groeide de band tussen de twee. “Ook na de dood van de papa van Jouvanelle zijn we dichter naar elkaar toegegroeid.” En toen was er die storm. “De losgekomen lat van het tuinhekken werd niet meteen hersteld”, legt Kenneth uit. “Door de latten heen babbelden we wel al eens met elkaar of gaven we iets te drinken door. Zo werd het gat steeds groter. Toen we op een avond met wat vrienden in de tuin waren, groeide het idee om in het gat een bar te maken.”

Kerstmarktje

De twee gezinnen raakten al snel gewoon aan de bar tussen de tuinen in. “Zo sterk zelfs dat we in een zwart gat vielen tijdens de winter”, gaat Christophe verder. “Dus bouwde Kenneth een dak boven de bar, zodat we er ook bij slecht weer konden zitten. Tijdens de feestdagen hebben we de boel versierd, zodat het begon te lijken op een kleine kerstmarkt, met de bijpassende glühwein en jenever. In de zomer aperitieven we aan de bar en soms ontbijten we er zelfs samen.”

Ook de kinderen komen regelmatig aan de bar zitten om er samen te spelen. “Het leukste is de bar natuurlijk bij mooi weer, ‘s avonds steken we dan de lichtjes aan. Maar het kan al eens laat worden ook”, lacht Kenneth. “Onze vriendenkringen hebben elkaar dankzij de bar ook al beter leren kennen. Christophe kan trouwens ook heel goed barbecueën, dus dan steek ik het vlees via de bar door om op zijn barbecue te leggen. We kijken alvast uit naar een heel mooie zomer”, klinkt het tot slot.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier