Bar Electrolite organiseert livestream via Instagram met manager rockband R.E.M.

Kristin Potargent en Mike Loose in hun Bar Electrolite.©Kurt Desplenter foto Kurt
Kristin Potargent en Mike Loose in hun Bar Electrolite.©Kurt Desplenter foto Kurt
Redactie KW

Mike Loose en Kristin Potargent, eigenaars van cocktailbar Bar Electrolite, maken Lichtervelde bekend in de Verenigde Staten. De avond van 27 december organiseert het koppel een virtueel cocktail- en babbelmoment met Bertis Downs, van wie het initiatief kwam. Hij is de manager van R.E.M., de Amerikaanse rockband met leadzanger Michael Stipe waarvoor Bar Electrolite een hommage is.

“Het geplande bezoekje was door de coronacrisis niet mogelijk, dus vervangen we het maar door een virtueel alternatief”, aldus Mike Loose. “We maken via Instagram live cocktails, brengen een virtuele cheers uit en praten over de bar, de band en meer.” Voor Loose is het een verlengstuk van wat hij al jaren doet voor de band: ze vereren, aanbidden en in de aandacht brengen.

Hoe de connectie tot stand kwam

Het koppel kwam afgelopen jaar tijdens een reis naar Athens, stad in de Amerikaanse staat Georgia in contact met een ander managementlid Kevin O’Neil. De man was toen zeer geïnteresseerd in de cocktailbar die Mike en Kristin in het teken van R.E.M. oprichtten. In het verleden promootte de band dan ook al drie keer de bar op sociale media. Dit deden ze met foto’s van de bar, waarop Loose en Potargent met platen, attributen en posters een duidelijk eerbetoon aan de band gaven.

“We willen fans van R.E.M. iets leuks aanbieden in deze donkere periode, een wereldwijd virtueel samenzijn”

Boiler plate

Bar Electrolite is een pop-upcocktailbar die als eerbetoon aan rockband R.E.M. is opgericht. Het merendeel van het jaar wordt de bar enkel privé gebruikt. Ondertussen is de bar al driemaal opengesteld aan het publiek als pop-up. De decoratie, muziek en namen van de cocktails zijn altijd een verwijzing naar R.E.M. De accommodatie heeft een capaciteit van 16 personen. Afgelopen jaar promootte R.E.M. de cocktailbar op sociale media, zoals hieronder te zien is.

Iedereen kan de livestream meevolgen via het instagramaccount van Bar Electrolite (@barelectrolite) of van Bertis Downs (@bertisdowns). De livestream vindt plaats op 27 december om 23 uur Belgische tijd, 17 uur Eastern time.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier