Banketbakker Niek Bossaert schenkt 70 taartjes aan spoedafdeling AZ Groeninge

Redactie KW

Met het schenken van 70 gebakjes wil Heulenaar Niek Bossaert het volledige team dat strijdt tegen het coronavirus moed geven. “Ik doe dit uit dankbaarheid voor deze hulpverleners van AZ Groeninge. Ze zijn dag en nacht in de weer om patiënten met het coronavirus te helpen. Dit op risico van hun eigen gezondheid”, zegt Niek Bossaert.

Met de taartjes in hartvorm wil Niek Bossaert alle medische coronabestrijders in AZ Groeninge een hart onder de riem steken. “Ik doe dit op mijn manier. De ene naait mondkapjes, de ander onderneemt een ander initiatief. Ik ben geen hulpverlener en kan ook niet met een naaimachine overweg.”

Nieks aandacht en sympathie gaat, in deze moeilijke periode, naar alle hulpverleners die nu in de bres springen. “Van rust is bij hen geen sprake. Deze mensen zetten zich dag en nacht in om het coronavirus te bestrijden”, vertelt Niek. “Chapeau voor hen. Daarom schenk ik deze taartjes met een welgemeende dankjewel en proficiat.”

Ook voor horeca

Niek Bossaert, Bossie voor de vrienden, steunt overigens al van bij het begin van de maatregelen de getroffen Heulse horeca. Zo stuurde hij al taartjes als morele steun naar de uitbaters van café Den Hert en eetcafé De Kameleon. “Dit is mijn uiting van medeleven in hun situatie. Zo ben ik nu eenmaal”, besluit de banketbakker.

(CHH)

Niek Bossaert met zijn taartjes in hartvorm.
Niek Bossaert met zijn taartjes in hartvorm.© CHH

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.