Bankdirecteur ruilt zakenleven voor B&B aan Cote d’Azur

Alain Cammaert, Kathy Dewaele en zoontje Noah. (gf)
Redactie KW

Het Oostendse koppel Alain Cammaert (50) en Kathy Dewaele (49) liet zeven jaar geleden hun stressvolle leven achter zich en verhuisde naar de Franse Azurenkust. Nabij Hyères bouwden ze uit het niets een prachtige bed & breakfast op. Vue de mer groeide uit tot een van de meest geliefde en best gequoteerde plekjes aan de Côte d’Azur.

Alain had vele jaren een kaderfunctie als bankdirecteur. Kathy werkte als medisch secretaresse. Beiden hadden het gevoel dat hun leven de verkeerde richting uitging en besloten zeven jaar geleden resoluut het roer om te gooien. “Ik wilde weg uit die commerciële emotieloze wereld waar enkel cijfers belangrijk waren. Ik wou iets doen waarbij ik mensen kan soigneren. We trokken elke vakantie ver weg van de drukte, en genoten daar met volle teugen van. We droomden van een bed & breakfast en besloten het erop te wagen”, vertelt Alain.

Na lang zoeken, koos het koppel voor de Côte d’Azur. “De authentieke rust die we zochten, vonden we in het 12de-eeuwse beschermde dorp Sollies Ville. We kochten de grond en bouwden er ons domein volledig van nul op. De werken en het verkrijgen van allerlei vergunningen namen twee jaar in beslag. Ook nu blijft het steeds verder werken en investeren. We zien dit als een kleine onderneming waarmee je constant bezig blijft. We beseften dat de inwoners niet op twee Belgen zaten te wachten, maar ondertussen zijn we hier goed ingeburgerd. Zelfs de burgemeester komt al eens op de koffie. We hopen hier de rest van onze dagen te kunnen slijten.”

Adembenemend uitzicht

Het provençaalse dorpje ligt op amper 15 minuten van de Middellandse Zee. Het werd op 400 meter hoogte op een bergflank gebouwd, met een adembenemend uitzicht op de vallei en de Middellandse Zee. Het is rustig gelegen, maar toch met toeristische plaasten in de buurt zoals Porquerolles, Port-Cros, Hyères, Cassis, St-Tropez,…Vue de Mer zelf is een charmante maison d’hôtes. Er zijn drie kamers en twee gîtes ter beschikking. “Tal van wandel- en fietspaden vertrekken bij onze deur. Zowel rustzoekers als sportievelingen vinden hier hun gading. Onze ligging is een van onze grootste troeven.”

De bed & breakfast oogt best indrukwekkend. (gf)
De bed & breakfast oogt best indrukwekkend. (gf)

Alain en Kathy sloven zich uit om het voor hun gasten zo aangenaam mogelijk te maken. “Het grote verschil met ons vroegere leven is dat het tempo hier veel lager ligt. Dat het zo’n succes zou worden, hadden we nooit durven dromen. We wilden zelf een rustiger leven, back to basics,… maar het blijft hard werken. Maar hier doe je dat met plezier. De zon schijnt minstens driehonderd dagen per jaar en de lucht is gezond. Het leven is hier goed”, besluit het koppel.

Zoon spreekt Oostends

Dat ze er gelukkig zijn, bewijst de geboorte van zoontje Noah zo’n vijf jaar geleden. “Hij gaat hier naar de plaatselijke dorpsschool en is perfect tweetalig. We zijn hem ook het Oostends aan het bijbrengen. En hoewel hij dat weinig van anderen hoort, heeft hij het wel degelijk onder de knie. Om eerlijk te zijn missen we Oostende niet echt meer. De Cote d’Azur is zo ontzettend mooi en geeft ons alle aangename dingen die het leven zoveel mooier maken. We hebben ons hier volledig geïntegreerd. We zien ook zoveel Belgen langskomen dat we het thuisfront onmogelijk kunnen vergeten.”

Toch probeert het gezin jaarlijks nog eens naar Oostende af te zakken. “Onze familie en dichte vrienden een bezoekje brengen, maar ook om frietjes te eten, een lekker Belgisch biertje te drinken en préparé van Mazure te kopen”, lacht Alain Cammaert. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier