Band van bestelbusje scheurt uiteen in Kerkstraat

De band van de wagen is erg beschadigd. © XC
Redactie KW

Omstreeks 15 uur reed een wit bestelbusje door de Kerkstraat, op zich niet zo vreemd, ware het niet dat de linker voorband volledig aan gort gereden was. De bestuurder had kort daarvoor lek gereden, maar kon zich niet veilig langs de kant opstellen. Een overbezorgde burger belde blijkbaar de politie, die de garagist aan een wel heel grondige controle onderwierp.

“Ik was op weg met de bestelbus van een klant om de tachograaf te laten nazien, toen ik een melding kreeg van een platte band. Dat is op zich geen probleem, ik zou even langs de bandencentrale in Waregem rijden om de band te vervangen. Maar in de Kerkstraat ging de band volledig stuk. Ik kon me daar niet veilig aan de kant zetten zonder het verkeer volledig plat te leggen“, vertelt de bestuurder van de bestelbus, die tevens garagist is.

De man zette de bestelwagen langs de kant ter hoogte van het rusthuis in de Berkenlaan. Daar wachtte hij op een collega om de band te vervangen. Echter had iemand al de politie verwittigd voor een wagen die met een klapband rond reed. Niet veel later kreeg de garagist het gezelschap van twee agenten van Zone Mira, die de wagen en papieren uitvoerig controleerden. Een van de agenten is zelfs de Kerkstraat ingereden om na te gaan of er geen schade was aan de weg.

“Het is bijzonder jammer dat men zo snel de politie belt. Ik probeer voor iedereen goed te doen, ik moest wel verder rijden om het verkeer niet te hinderen. Niemand was in gevaar, als garagist weet ik perfect wat ik doe. Een lekke band gaat bijzonder snel stuk door de hitte van de wrijving. Heel spijtig is dit”, reageert de garagehouder aangeslagen. De man komt liever niet met zijn naam in de krant.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier