Balthazar heeft koppositie in ‘De Afrekening’ op Studio Brussel te pakken

Redactie KW

Daarnaast sluipen DIRK. met roots in Ingelmunster en Compact Disk Dummies uit Desselgem de top dertig binnen.

COVID-19 heeft ook invloed op ‘De Afrekening’, de wekelijkse lijst van Studio Brussel die luisteraars samenstellen. Ten gevolge van het coronavirus was er drie weken lang geen nieuwe lijst. Dit weekend volgde wel een nieuwe countdown.

Onder de Belgen in de lijst zijn er verschillende bands uit onze provincie of toch acts die West-Vlaamse roots kunnen claimen. DIRK., de vierkoppige band rond zanger-bassist Jelle Denturck uit Ingelmunster, lukt zelfs een dubbelslag. Hun single ‘Artline’ stijgt naar nummer 19 en met het vandaag zeer toepasselijke ‘Stay indoors’ komen ze op plaats 29 binnen. Voor aanstaande vrijdag 10 april kondigt het kwartet alweer een nieuwe single aan: ‘Hit’.

Ook Lennert en Janus Coorevits, samen Compact Disk Dummies, hebben een nieuwe ‘De Afrekening’-entry beet: ‘I remember’ komt binnen op 28. Het is de eerste single uit ‘Neon Fever Dream’, hun tweede cd waarvan ze de release, alweer door COVID-19, moesten uitstellen tot half mei.

Het Kortrijks-Gentse gezelschap Balthazar schiet dan weer de hoofdvogel af. ‘Halfway’, een single getrokken uit hun vierde cd ‘Fever’, lost ’16’ van Equal Idiots af en is de nieuwe nummer één van ‘De Afrekening’. Het onderstreept de huidige status van Balthazar als wellicht meest populaire alternatieve Belgische rockband van het moment.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier