Balls & Glory is het geesteskind van Wim Ballieu, bekend van onder meer het tv-programma Goe Gebakken. Ondertussen is hij fulltime ondernemer. Balls & Glory begon als pop-upconcept in Gent. Ondertussen zijn er vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Sint-Niklaas, Mechelen en... vanaf volgende week ook Oostende.

In Balls & Glory kan je terecht voor gehakt - en vegetarische ballen. Het gaat er snel: je hebt de keuze uit vier handgedraaide ballen met een stoemp of salade van het seizoen erbij. En wie geen zin heeft om thuis te koken, kan de ballen ook gewoon afhalen.

Heel veel potentieel

Vanaf 26 juni opent Balls & Glory een vestiging in Oostende, aan de Westhelling 12, in het Kursaal dus. "Ik wilde al heel lang tijdens de zomer naar Oostende komen", bekent oprichter Wim Ballieu. "Eigenlijk hebben we ieder jaar wel al iets gedaan aan zee. Zo waren we al eens bij Dierendonck in Sint-Idesbald, in Knokke... Maar Oostende is gewoon een heel leuke kuststad en er is heel veel potentieel."

De vestiging van Balls&Glory in het Kursaal is tijdelijk. "Juist, wij noemen het onze 'summer kiosk'. Sowieso zijn we er open tot 15 september. Ondertussen gaan we op zoek naar een vast pand, want het is echt wel de bedoeling dat we hier een vaste plek krijgen. En tijdens de zomer zitten we natuurlijk op een echte tóplocatie! We werken hiervoor samen met Filip Derveaux van Kurso. Ik kende hem al van lang geleden in Gent. Tien op tien voor de locatie en ook tien op tien voor de uitbater", lacht Wim.

Waarom Oostende en geen andere plek aan zee? "Balls & Glory wil er voor iedereen zijn. De hipster, de 65-plusser, de dagjestoerist. In Oostende valt dat heel mooi samen."

Balls & Glory is het geesteskind van Wim Ballieu, bekend van onder meer het tv-programma Goe Gebakken. Ondertussen is hij fulltime ondernemer. Balls & Glory begon als pop-upconcept in Gent. Ondertussen zijn er vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Sint-Niklaas, Mechelen en... vanaf volgende week ook Oostende.In Balls & Glory kan je terecht voor gehakt - en vegetarische ballen. Het gaat er snel: je hebt de keuze uit vier handgedraaide ballen met een stoemp of salade van het seizoen erbij. En wie geen zin heeft om thuis te koken, kan de ballen ook gewoon afhalen.Vanaf 26 juni opent Balls & Glory een vestiging in Oostende, aan de Westhelling 12, in het Kursaal dus. "Ik wilde al heel lang tijdens de zomer naar Oostende komen", bekent oprichter Wim Ballieu. "Eigenlijk hebben we ieder jaar wel al iets gedaan aan zee. Zo waren we al eens bij Dierendonck in Sint-Idesbald, in Knokke... Maar Oostende is gewoon een heel leuke kuststad en er is heel veel potentieel."De vestiging van Balls&Glory in het Kursaal is tijdelijk. "Juist, wij noemen het onze 'summer kiosk'. Sowieso zijn we er open tot 15 september. Ondertussen gaan we op zoek naar een vast pand, want het is echt wel de bedoeling dat we hier een vaste plek krijgen. En tijdens de zomer zitten we natuurlijk op een echte tóplocatie! We werken hiervoor samen met Filip Derveaux van Kurso. Ik kende hem al van lang geleden in Gent. Tien op tien voor de locatie en ook tien op tien voor de uitbater", lacht Wim.Waarom Oostende en geen andere plek aan zee? "Balls & Glory wil er voor iedereen zijn. De hipster, de 65-plusser, de dagjestoerist. In Oostende valt dat heel mooi samen."