Ballonkunstenaar Luc maakt kleurrijk hart: “Vrolijke moederdag aan alle lieve mama’s!”

Ines Lambert en Luc Bertrand poseren voor hun ballonnenzaak wAw balloons in Vichte die dit weekend opgefleurd wordt door een fleurig ballonnenhart. © (Foto GV)
Redactie KW

Luc Bertrand, ballonkunstenaar en zaakvoerder van wAw balloons in Vichte, maakte een groot hart uit ballonnen dat dit weekend aan de winkel te bezichtigen is. Deze creatie kadert in de wereldwijde actie ‘One Million Bubbles of Hope’, waaraan hij voor de derde keer deelneemt.

“Deze keer was de opdracht om in de creatie een hart te verwerken,” vertelt Luc Bertrand. “We kozen voor een groot hart met bloemvormige ballonnen erin verwerkt.”

“Het thema van deze derde editie is ‘one million bubbles of love’. We hebben al weet van deelnemers uit ruim 40 landen die meedoen deze keer. De vorige keer met Pasen waren er 1900 deelnemers uit 81 landen. We zijn benieuwd of we dit succes gaan evenaren. Wereldwijde info hierover kan je terugvinden via www.onemillionbubbles.org.”

“Voor deze creatie heb ik 470 ballonnen gebruikt en was er ongeveer 6u zoet mee,” zegt de vroegere interieurarchitect Bertrand. “Het is een heel stevige soort ballonnen, maar toch voorzag ik een dubbele laag voor het hart omwille van de weersvoorspellingen. Ballonnen zijn gemaakt van latex, wat een natuurproduct is. Dat maakt dat ze zowel onderhevig zijn aan regen als aan felle zon.”

“We zijn blij dat we maandag de winkel eindelijk terug mogen openen. Dit jaar had het eigenlijk een feestjaar moeten worden omdat we 25 jaar bestaan. Maar eigenlijk zijn we pas gestart in oktober, dus tegen dan lukt het misschien wel om een feestje te organiseren.”

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier