Ballonartiest zorgt voor leuke Halloween

Yorrim leefde zich uit met het maken van ballonfiguren. © TL
Redactie KW

Een ballonartiest zorgde voor een leuk halloweenschouwspel in Bredene. Yorrim Pollet (28) maakte een heks, een spook en een groot spinnenweb met ballonnen. “In totaal heb ik tussen 300 en 400 ballonnen gebruikt”, zegt hij. “Ik werkte er zo’n 7 uur aan.”

Yorrim Pollet (28) woont in de Blauwvoetlaan in Bredene. De twintiger is ballondecorateur in bijberoep en heeft zijn eigen bedrijfje WAYO-animaties. Hij kan dan ook wel met een ballon overweg. En dat bewees hij afgelopen weekend. De gemeente Bredene organiseerde een Halloween-decoratiewedstrijd en dat inspireerde Yorrim.

“Ik heb al acht maanden zo goed als geen opdrachten. Dus er liggen hier heel wat ballonnen”, zegt hij. “Het kostte me in totaal ongeveer 7 uur om alles te maken. Of ik die ballonnen zelf opblaas? Neen, dat is onbegonnen werk. Daar heb ik gelukkig machines voor.” (lacht)

Verstrooiing

De jonge creatieveling maakte een heks, een spook en een groot spinnenweb, volledig met ballonnen. En het resultaat mag er zijn. Yorrim kreeg ondertussen ook al telefoon: hij wint de decoratiewedstrijd. “Maar ik wou me in de eerste plaats zelf uitleven. En in deze hele periode is het leuk voor mensen om op straat wat verstrooiing te vinden. Dat was dus ook één van mijn doelen.”

Het kunstwerk kreeg zaterdagnacht enkele klappen door de wind, maar Yorrim bracht zondagmorgen meteen de nodige herstellingen aan. Wie de ballonnen in het echt wil zien, zal zich wel moeten haasten. Want maandagmiddag wordt het opnieuw afgebroken. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier